Νίκη του ΠΑΟ Καλυβίων με 3-2 τον Αράκυνθο Ματαράγκας

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, με 5 συνολικά γκολ, 3 δοκάρια, με δυο αποβολές παικτών, αλλά και ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα από τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, λίγο πριν λήξη του ημιχρόνου, ήταν το ¨σκηνικό¨ που συνέθεσε την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟ Καλυβίων με τον Αράκυνθο Ματαράγκας.  

Στο τέλος οι Καλυβιώτες ήταν αυτοί που ¨χαμογέλασαν¨ αφού πήραν δίκαια τους βαθμούς και τη νίκη με 3-2, στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου, όμως και οι παίκτες της Ματαράγκας προσπάθησαν αρκετά, είχαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά τα τελευταία 20 περίπου λεπτά του αγώνα έδειξαν να ¨ξεμένουν¨ από ψυχολογία.   

Φάσεις και γκολ:

11΄ ΓΚΟΛ: Αντεπίθεση με Π. Καρύμπα ο οποίος τροφοδότησε γρήγορα τον Σ. Τασούλη, από πλάγια αριστερά της περιοχής σούταρε δυνατά, χωρίς να μπορέσει ο Λιάπης να αποσοβήσει το γκολ και 1-0.

14΄Μακρινή μεταβίβαση από τον Π. Καρύμπα μετά από εκτέλεση φάουλ, βρήκε ξανά τον Σ. Τασούλη από αριστερά της επίθεσης, το δυνατό σουτ απέκρουσε σε κόρνερ ο Λιάπης.

20΄ Νέα εκτέλεση φάουλ από τον Π. Καρύμπα, μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά ο Ν. Καρασάββας, μπλόκαρε ο Λιάπης.

21΄ Από αριστερά πολύ καλή σέντρα του Χ. Σιάσου, με  τις γροθιές απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Ζώης. Στη φάση τραυματίσθηκε ευτυχώς ελαφρά, ο  Α. Τσάγκαλος.

23’ Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Κ. Μπουκουβάλας εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο επερχόμενος Σ. Κολυδάς με δυνατή ¨καρφωτή¨ κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, για να απομακρυνθεί στη συνέχεια της φάσης.

25΄ ΓΚΟΛ: Ο τερματοφύλακας Λιάπης εκτέλεσε το ελεύθερο, με τη μπάλα να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, οι αμυντικοί αδράνησαν και ο Ξ. Λάκκας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζώη.

27΄Πολύ καλό σουτ του Μ. Σαλάππα, η μπάλα πέρασε έξω.

30΄Σουτ δυνατό του Σ. Τασούλη, η μπάλα άουτ.

32΄Δυνατό σουτ έξω από την περιοχή από τον Ν. Κούστα, απέκρουσε ο Ζώης σε κόρνερ.

35΄ Πολύ καλή συνεργασία Καρύμπα – Τσοπανά, ο τελευταίος τροφοδότησε στα αριστερά της επίθεσης τον Γ. Καραλή, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Λιάπη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

37΄Πολύ καλό σουτ από τον Κ. Μπουκουβάλα, απέκρουσε ο τερματοφύλακας Ζώης.

39΄Μακρινή μεταβίβαση του Π. Καρύμπα, βρήκε τον Ι. Ζώγα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, το σουτ που επιχείρησε κατάφερε να μπλοκάρει ο Λιάπης.

42΄Σε διεκδίκηση της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής, ο αμυντικός Κ. Μπουκουβάλας διεκδίκησε τη μπάλα με τον Κ.Τσοπανά, με τον διαιτητή να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ, μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Λόγω επικίνδυνου μαρκαρίσματος απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον παίκτη των γηπεδούχων Κ. Τσοπανά, όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Γ. Βλάχος, με αποτέλεσμα για αρκετά λεπτά να επικρατήσει ένταση και αναστάτωση εντός αγωνιστικού χώρου. Επίσης ο διαιτητής αναφέρει ότι, στη συνέχεια πήρε την απόφαση να αποχωρήσει με τους βοηθούς του έως ότου ηρεμήσουν τα ¨πνεύματα¨ όμως κατά τη διαδρομή προς τα αποδυτήρια τον απείλησε ο προαναφερόμενος παίκτης. Ο αγώνας συνεχίστηκε ξανά μετά από 15λεπτη διακοπή, ώστε να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του α΄ημιχρόνου.

43΄ Ο Π. Καρύμπας, από το ύψος της μεσαίας γραμμής εκτέλεσε φάουλ, μέσα στην περιοχή ο Σ. Τασούλης πήρε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει ασθενώς και στη συνέχεια η μπάλα να απομακρύνεται από την άμυνα.

45΄ Νέα εκτέλεση φάουλ του Π. Καρύμπα από το κέντρο του γηπέδου, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν σωστά και ο επερχόμενος Ι. Ζώγας με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

47΄ Έξοχη ενέργεια από δεξιά του Σ. Τασούλη ο οποίος σούταρε, η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών και ¨στρώθηκε¨στον Ι. Ζώγα, το συρτό σουτ που εξαπέλυσε μέσα από την περιοχή κατέληξε στα δίχτυα της εστίας, όμως το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο παίκτης ήταν σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ.

48΄Παράλληλη σέντρα από αριστερά προς την περιοχή του Γ. Καραλή, ο Λιάπης κατάφερε να διώξει τη μπάλα και να την απομακρύνει.

49΄Πολύ καλή ενέργεια από αριστερά του Ι. Ζώγα, ο οποίος πλάσαρε αλλά κατάφερε να αποκρούσει ο τερματοφύλακας Λιάπης.

51΄ΓΚΟΛ: Ταχύτατη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Α. Τσάγκαλος προ του τερματοφύλακα Ζώη με έξυπνη ¨λόμπα¨ πέρασε από πάνω τη μπάλα, που κατέληξε στο βάθος της εστίας, κάνοντας το 1-2.

53΄Εκτέλεση φάουλ με τον Π. Καρύμπα, πήρε την κεφαλιά ο Χ. Ζαχαράτος, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

54΄Πολύ καλό σουτ από τον Χ. Ζαχαράτο, η μπάλα από πόδι αμυντικού βγήκε κόρνερ.

55΄Ο Γ. Καραλής με πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, βρήκε τον Χ. Κονδύλη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

58΄ΓΚΟΛ: Άψογη συνεργασία του Π. Καρύμπα με τον Χ. Κονδύλη, ο τελευταίος μέσα στην περιοχή τροφοδότησε τον Ι. Ζώγα, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιάπη.

60΄Αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Α. Τσάγκαλο ο οποίος σούταρε, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

61΄ΓΚΟΛ: Ο Π. Καρύμπας εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς και σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Χ. Κονδύλης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-2 για την ομάδα του.

63΄Απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ του Π. Καρύμπα από δεξιά, έδιωξε με δυσκολία ο Λιάπης.

67΄Έξυπνη μεταβίβαση  με ¨λόμπα¨ του Π. Καρύμπα, προς τον Χ. Κονδύλη, ο τελευταίος δεν κατάφερε να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε.

70΄ Αποβολή και κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για τον Κ. Μπουκουβάλα του Αρακυνθιακού, λόγω επικίνδυνου μαρκαρίσματος σε αντίπαλο παίκτη.

72΄Άλλο ένα έξοχα κτυπημένος φάουλ από τον Π. Καρύμπα, ο Λιάπης κατάφερε να αποκρούσει.

73΄Επικίνδυνη παράλληλη σέντρα από δεξιά του Ι. Ζώγα, απέκρουσε ο Λιάπης.

76΄ Ο Π. Καρύμπας με ¨έξυπνη¨ λόμπα θέλησε να σκοράρει αφού ο τερματοφύλακας Λιάπης ήταν μακριά από την εστία του, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

78΄ Ο νεαρός αμυντικός Κ. Αλεξόπουλος με ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά μπήκε ταχύτατα μέσα στην περιοχή, το σουτ που εξαπέλυσε αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Λιάπη.

81΄ Ο Σ. Τασούλης εκτέλεσε από δεξιά κόρνερ, με υπερπροσπάθεια έδιωξε ο Λιάπης.

84΄ Πολύ καλό σουτ από τον Γ. Καραλή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

87΄Λίγο έξω από την περιοχή ο Ν. Κούστας εκτέλεσε φάουλ η μπάλα όμως κτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο επερχόμενος Α. Τραγουλιάς, σούταρε απελπιστικά ψηλά άουτ.

89΄Ο Σ. Τασούλης μόνος μέσα από την περιοχή σούταρε, με τη μπάλα να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα Λιάπη.

Διαιτητές της αναμέτρησης οι Γ. Βλάχος, Ι. Μπουκουβάλας και Μ. Κοσυφαρίνη.

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ (προπονητής Ανδρέας Κονδύλης)

Κ. Ζώης, Θ. Κόκκαλης (65΄Κ. Αλεξόπουλος), Γ. Καραλής, Αν. Πολίτης, Ν. Καρασάββας, Χ. Ζαχαράτος, Χ. Κονδύλης (74΄ Γ. Αναστασίου), Κ. Τσοπανάς, Σ. Τασούλης, Π. Καρύμπας (85΄ Χ. Πατσαούρας), Ι. Ζώγας (70΄ Δ. Αναστασίου).

Αράκυνθος Ματαράγκας (Γιώργος Κουτσονικόλας)

Ε. Λιάπης, Α. Κουτσονικόλας (66΄ Γ. Σαλάππας),  Σιάσος,  Μ. Σαλάππας, Σ. Κολυδάς, Κ. Λιάπης, Κ. Μπουκουβάλας, Ξ. Λάκκας, Α. Τσάγκαλος, Ν. Κούστας, Ν. Καλύβας (66΄Α. Τραγουλιάς).

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

 

Αράκυνθος Ματαράγκας