Εικαστικές δημιουργίες του Νίκου Αναγνωστόπουλου, στην Ελευσίνα

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 10 Μαρτίου, τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με θέμα την ¨Γυναίκα¨ όπου συμμετέχουν οι εικαστικοί δημιουργοί Νίκος Αθ. Αναγνωστόπουλος και η Μαρία Αρβανιτάκη – Καρέλου, στον φιλόξενο χώρο του bar - cafe CYCEON στην Ελευσίνα.

Ο Στέλιος Ταντούρης, εικαστικός και ο ίδιος, προλόγισε την έκθεση όπου ανέφερε τα εξής: «Ιδιαίτερη τιμή για εμένα και μεγάλη χαρά ύστερα από πρόσκληση δύο εξαιρετικών καλλιτεχνών να παρευρεθώ στα εγκαίνια της διατομικής εικαστικής τους έκθεσης αφιερωμένη στην Γυναίκα.

Είχα την τιμή να προλογίσω την έκθεση και ανήκοντας στο ανδρικό φύλο να προσπαθήσω να προσεγγίσω και να εκφράσω τα συναισθήματα  που μου προκαλεί αυτή η  υπέρτατη δημιουργία… Η Γυναίκα.

Η έκθεση περιλαμβάνει εξαιρετικές δημιουργίες εικαστικών κοσμημάτων από την σχεδιάστρια και δημιουργό κα Μαρία Αρβανιτάκη-Καρέλου, καθώς και απαράμιλλης τεχνικής δημιουργίες από διαφόρων ειδών σύρματα του εικαστικού κ. Νίκου Αναγνωστόπουλου».

Επίσης, η σκηνοθέτιδα και δασκάλα θεάτρου, κα Μαρία Χασιώτη, απήγγειλε ποιήματα ύμνους στην γυναικεία ύπαρξη!

Ο συμπατριώτης μας Νίκος Αναγνωστόπουλος, γεννήθηκε στα Καλύβια Αγρίνιου, όπου έζησε εκεί ως την ενηλικίωσή του. Είναι έγγαμος με ένα παιδί. Έχει αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια ζει στην Ελευσίνα με την οικογένειά του.

Είναι λάτρης της φύσης και στον ελεύθερο χρόνο του έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με ξυλογλυπτική και διάφορες κατασκευές από μέταλλο και πέτρα. Τα γλυπτά δέντρα με τα οποία ασχολείται τον τελευταίο καιρό είναι κατασκευασμένα από πολλά μέτρα σύρματος αλουμινίου ή χαλκού και το καθένα από αυτά είναι μοναδικό χειροποίητο στοιχείο. Η φυλλωσιές τους έχουν χιλιάδες βρόχους. Κάθε σκέλος ξεκινά από τις ρίζες μέχρι τα φύλλα και δεν έχει καμία άλλη πρόσθετη καλωδίωση, κόλλα ή άλλα μέσα ασφάλισής τους.

Είναι αυτοδίδακτος και όνειρό του είναι να μπορέσει να εξελίξει την τεχνική του και να αποκτήσει περισσότερες ικανότητες και γνώσεις στη δημιουργία γλυπτών δέντρων.

Διάρκεια έκθεσης 10/03 έως 15/03

Ώρα επίσκεψης 10.00 – 22.00

Bar - Cafe CYCEON Σωτηρίου Γκιόκα 2 - Ελευσίνα

Έργα του Νίκου Αθ. Αναγνωστόπουλου

 

Μαρία Αρβανιτάκη – Καρέλου