Γυμνάσιο Καλυβίων: Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια, από την Τροχαία Αγρινίου

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Ενημερωτική εκπαιδευτική εκδήλωση για θέματα Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (9/03) στο Γυμνάσιο Καλυβίων, με ομιλητή τον κ. Αλέξη Αντωνίου, Διοικητή Τροχαίας Αγρινίου και περιελάμβανε θέματα όπως, Οδική Ασφάλεια-Τροχαία Ατυχήματα, Οδική Συμπεριφορά και Ασφάλεια και πολλές χρήσιμες πληροφορίες προς τους μαθητές για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η ενημερωτική αυτή διάλεξη από τον κο Αντωνίου, πραγματοποιήθηκε μετά από συνεννόηση του σχολείου με την Υπηρεσία Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δράσεων.

Κατά την ομιλία επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Στους μαθητές έγινε ενημέρωση για τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και αναλύθηκε η σημασία της αμυντικής οδήγησης και γενικά η τήρηση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ.

Παρουσιάστηκε επίσης σχετικό ενημερωτικό βίντεο και έγινε επίδειξη με συσκευή αλκοτέστ, προς διαπίστωση χρήσης οινοπνεύματος. Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς και συλλόγους.