Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στα Καλύβια

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της Τετάρτης 8ης Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων.

Κατά το κήρυγμά του ανέφερε ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η πλέον κατανυκτική περίοδος του εκκλησιαστικού μας έτους. Μίλησε για την καθιέρωση της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, εξήγησε το τυπικό της Λειτουργίας αυτής.

Υπογράμμισε ότι αυτή η παράδοση της Εκκλησίας αναδεικνύει την ανάγκη οι πιστοί να συμμετέχουν όσο πιο συχνά μπορούν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Ειδικά σε αυτή την περίοδο, όπου ο πνευματικός αγώνας και η άσκηση του πιστού αυξάνονται η προσέλευση στο Ποτήριο της Ζωής γίνεται για τον πιστό το απαραίτητο εφόδιο που τον ανατροφοδοτεί πνευματικά και του χαρίζει δύναμη.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιώτατου κ. Δαμασκηνού, στα Καλύβια, από την ημέρα που ανέλαβε τα ιερά του καθήκοντα στην Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας και στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου προσήλθαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τους ιερείς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου, προσήλθαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων όπου προσφέρθηκαν αναψυκτικά και συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερου ενδιαφέροντος, θέματα.