Μεσολόγγι: Θεατρική παράσταση "Το τραγούδι της Αμέλια" στις 4 & 5/02

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Το θεατρικό έργο με τίτλο "Το τραγούδι της Αμέλια" σε σκηνοθεσία της Ελένης Χατζή, θα παρουσιαστεί στο κοινό σε δυο παραστάσεις, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφέρειας, στο Μεσολόγγι.

Είναι βασισμένο στο έργο «Το χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα. Ένα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο, ένας ύμνος στην αγάπη και στο θρίαμβο της ζωής απέναντι στο μίσος και τον θάνατο.

Παίζουν η Ελένη Χατζή και ο Παναγιώτης Φλάκας.

Φωνή: Γιώργος Σμπυράκης

Σκηνοθεσία: Ελένη Χατζή

Παραστάσεις:

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουάριου, με ώρα έναρξης στις 19:30 μ.μ.

Το έργο αφηγείται τη συνάντηση της Αμέλια και του Ραμόν.

Η Αμέλια μια αυστηρή δασκάλα τραγουδιού δέχεται παρά τις αρχικές της επιφυλάξεις να διδάξει στο Ραμόν το τραγούδι που θέλει να τραγουδήσει σε μια τελετή για την μνήμη της μητέρας του.

Το τραγούδι αυτό γίνεται η αφετηρία για ένα οδυνηρό ταξίδι αυτογνωσίας που μέσα από την αντιπαράθεση την αμφισβήτηση και τον πόνο θα τους οδηγήσει στην αναγνώριση των τραυμάτων τους, στην κατανόηση της θέσης του άλλου, στην αποδοχή της απώλειας και στην επιλογή της συγχώρεσης και της αγάπης σαν το μοναδικό δρόμο ζωής που μπορεί να μας προστατέψει από τον τρόμο και το μίσος.

Πρόκειται για μια ακόμη θεατρική προσπάθεια του Μορφωτικού Ομίλου Ι.Π. Μεσολογγίου "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", ενώ η προπώληση εισιτηρίων - οικονομική ενίσχυση είναι στα  5 ευρώ και γίνεται στο κατάστημα Οπτικών «Σιάμος Τόλης» στο Μεσολόγγι.