ΕΠΣΑ: Σε έγγραφη απολογία κλήθηκε ο ΠΑΟ Καλυβίων

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Στο Μεσολόγγι, σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:00, συνήλθε σε συνεδρίαση η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας και μεταξύ άλλων αποφάσεων που έλαβε, καλεί το σωματείο ΠΑΟ Καλυβίων σε έγγραφη απολογία, βάσει του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα, για επεισόδια που έγιναν κατά την διάρκεια του εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Ζευγαρακίου.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής που διεξήχθη στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ενώσεως (Χαρ. Τρικούπη 43), συμμετείχαν τα μέλη, κ.κ. Βλαχογιάννης Νικόλαος, δικηγόρος Πρωτοδικείου Μεσολογγίου (Πρόεδρος) και Σαφαρίκας Μιχαήλ (μέλος), δικηγόρος Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, ενώ απουσίαζε το έτερο μέλος κ. Μπουσμπουρέλης Δημήτριος, δικηγόρος Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και ειδικά για την συζήτηση επί των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο γήπεδο Καλυβίων έλαβαν την κάτωθι απόφαση:

Α) "Η Επιτροπή ομόφωνα καλεί σε έγγραφη απολογία, βάσει του άρθρου 15 Πειθαρχικού Κώδικα, για επεισόδια που έγιναν κατά την διάρκεια του αγώνα, τα οποία οδήγησαν στη οριστική διακοπή του αγώνα, το σωματείο ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, γιατί κατά την διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΑΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ, για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Ενώσεώς μας, που έγινε την 22/01/2023 στο γήπεδο Καλυβίων και συγκεκριμένα στο 67ο’ εισήλθαν τρεις οπαδοί με διακριτικά του σωματείου ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ εντός του αγωνιστικού χώρου με σκοπό να επιτεθούν στους διαιτητές τους οποίους και έβριζαν. Μετά από αυτό κατευθυνόμενοι οι διαιτητές στα αποδυτήριά τους, πετάχτηκε ένα μπαλάκι του τένις από οπαδούς του ίδιου σωματείου ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ το οποίο πέτυχε στην πλάτη τον διαιτητή κ. Ματσούκα Μ. και τέλος ένας οπαδός του ίδιου σωματείου κτύπησε τον διαιτητή μπουνιά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα".

Επίσης, για τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Καλυβίων Π. Καρύμπα, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στον συγκεκριμένο αγώνα, του επιβλήθηκε ποινή 1 αγωνιστικής και 10 ευρώ πρόστιμο.

Το πρακτικό υπογράφεται από τα παρευρισκόμενα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής, Βλαχογιάννη Νικόλαος και Σαφαρίκα Μιχαήλ.

Να σημειώσουμε ότι, μετά την έγγραφη απολογία του σωματείου ΠΑΟ Καλυβίων, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΑ θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά.