Αρκετή βροχή στον Πλάτανο Καλυβίων

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Αρκετά μεγάλος ήταν ο όγκος του νερού που έπεσε στον κάμπο μετά και την τελευταία βροχόπτωση, ενώ ιδιαιτέρως στην περιοχή Πλατάνου Καλυβίων, κάποια χωράφια θυμίζουν «λίμνες» αφού το συγκεντρωμένο νερό δεν μπόρεσε να αποστραγγιστεί γρήγορα.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που μας έστειλε ο συγχωριανός μας Βασίλης Ταλαμάγκας, όπου φαίνεται το βρόχινο νερό να καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του κτήματός του στον οικισμό Πλατάνου. Ο ίδιος μας είπε μάλιστα ότι, λόγω της πρωινής βροχόπτωσης δεν μπόρεσε να αποτυπώσει τα διπλανά στο δικό του κτήματα, όπου κυριολεκτικά οι πορτοκαλιές ¨κολυμπούσαν¨ μέσα στο νερό!

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, το ύψος της βροχής έφθασε τα 80 -90 χιλιοστά με την κατανομή ανά στρέμμα να προσεγγίζει τους 7-8 τόννους νερού.

Να σημειώσουμε ότι, μεγάλο ρόλο στην άμεση απορροή των νερών παίζει και το αποστραγγιστικό δίκτυο της περιοχής, το οποίο όσο περισσότερο συντηρείται και καθαρίζεται, τόσο καλύτερα καταφέρνει να ¨ανταποκριθεί¨ στην απομάκρυνση των βρόχινων υδάτων προς την Λυσιμαχία και τον Δίμηκο.