Οριστική διακοπή στο παιχνίδι ΠΑΟ Καλυβίων - ΑΟ Ζευγαρακίου

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Αρκετή ένταση και πολλές αψιμαχίες επικράτησαν κατά τη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου της αναμέτρησης ΠΑΟ Καλυβίων – ΑΟ Ζευγαρακίου που διεξήχθη σήμερα στο γήπεδο Καλυβίων, αφού στο 61΄μια υπόδειξη του διαιτητή για επικίνδυνο παίξιμο, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από παίκτες της τοπικής ομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα.

Το φύλλο αγώνα που συνέταξε στη συνέχεια ο διαιτητής κ. Μ. Ματσούκας, είναι αρκετά επιβαρυντικό για τη γηπεδούχο ομάδα, ο αρχηγός της οποίας το υπέγραψε μεν, αλλά δηλώνοντας  κάθε επιφύλαξη εκ μέρους της ομάδας του για τα περαιτέρω. Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Καλυβίων, Π. Καρύμπας, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) και αποβλήθηκε. Το αποτέλεσμα που είχε διαμορφωθεί έως τη στιγμή της διακοπής ήταν 0-2.

Μάλιστα κλήθηκε από το κ. Μ. Ματσούκα η αστυνομία, προκειμένου να αποχωρήσει από το γήπεδο, κάτι που έγινε μετά από λίγη ώρα όταν και κατέφθασαν ένα περιπολικό και δυο μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, που διεξήχθη στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτωλ/νίας, η ομάδα του ΑΟ Ζευγαρακίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο 15λεπτο με δυο τέρματα των Κατσαβοχρήστου και Πελεκάνου, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Ένα εξαίσιο κτύπημα φάουλ από τον Π. Καρύμπα, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι ¨και κάποια σουτ, ήταν η ¨απάντηση των Καλυβιωτών, οι οποίοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι τους αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις για το διάστημα που διήρκησε ο αγώνας.

Φάσεις και γκολ

Ωραίο δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Σ. Τασούλη, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

9΄ ΓΚΟΛ: Πολύ καλή επιθετική ενέργεια του Κατσαβοχρήστου, μέσα δεξιά της περιοχής πλάσαρε στην αντίθετη γωνία της εστίας του Ζώη, κάνοντας το 0-1.

14΄ Ο Πελεκάνος εξαπέλυσε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο τερματοφύλακας Ζώης απέκρουσε τη μπάλα η οποία από αμυντικό κατέληξε κόρνερ.

16΄ ΓΚΟΛ: Εντυπωσιακή επιθετική προσπάθεια του Θ. Κουλουκούρα και επέλαση από τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, την παράλληλη κάθετη σέντρα αποκρούει ασθενώς ο Ζώης και επερχόμενος Πελεκάνος, με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 0-2.

22΄Πολύ καλή μεταβίβαση από τη μεσαία γραμμή του Πολίτη προς τον Σ. Τασούλη, ο οποίος ταχύτατα έφθασε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά  όμως ο τερματοφύλακας Ρόκκος απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ.

27΄ Άλλη μια ωραία επιθετική ενέργεια από τον Κατσαβοχρήστο, από δεξιά, ο οποίος κατάφερε μέσα από την περιοχή να σουτάρει, αλλά ο Ζώης έδιωξε σε κόρνερ.

32΄ Κοντινή κεφαλιά μέσα στην περιοχή, από τον Κατσαβοχρήστο, απέκρουσε αρχικά ο Ζώης, για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί.

37΄ Άλλη μια καλή επιθετική ενέργεια για τους φιλοξενούμενους από αριστερά, με πρωταγωνιστή τον Πελεκάνο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ζώης.

 41΄ Απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά, με τον Π. Καρύμπα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή κάθετη δοκό του Ρόκκου, για να βγει στη συνέχεια άουτ.

60΄Στο ύψος της μεσαίας γραμμής, επικίνδυνο παίξιμο και φάουλ του Ντόβα προς τον Σ. Τασούλη, τον επιθετικό των γηπεδούχων, με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση και να δείχνει κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Ζευγαρακίου.

Η απόφαση αυτή έφερε εντός του αγωνιστικού χώρου, τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον διαιτητή, γεγονός που οδήγησε στη συνέχεια στην οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός, ότι για πρώτη φορά ο υπεύθυνος Νοσηλευτής για τον σημερινό αγώνα, ο κ. Σαντόπουλος, εκτός από τις Πρώτες Βοήθειες που παρείχε στους αθλητές, στις αποσκευές του διέθετε και Φορητό Απινιδωτή, μια κοινωνική προσφορά του δήμου Αγρινίου.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ.κ. Ματσούκας, Τάκος  και Βλαχοδήμος

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ (προπονητής Ανδρέας Κονδύλης)

Κ. Ζώης, Ν. Μυγδάκης (20΄ Γ. Καραλής), Θ. Κόκκαλης (46΄ Γ. Αναστασίου), Κ. Αλεξόπουλος, Αν. Πολίτης, Π. Καρύμπας, Χ. Ζαχαράτος, Κ. Τσοπανάς, Χ. Κονδύλης, Σ. Τασούλης, Ι. Ζώγας (54΄Θ. Μπελεβώνης).

ΑΟ Ζευγαρακίου (προπονητής Σπύρος Μπούρδος):

Ρόκκος, Καλογεράκης, Ρ. Πάγια, Καλλιακμάνης, Ντόβας, Παντής, Ζωγράφος (54΄ Θ. Παπαευθυμίου) Κουλουκούρας, Κατσαβοχρήστος, Πελεκάνος, Α. Πάγια.

 

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

 

ΑΟ Ζευγαρακίου

  

Φορητοί Απινιδωτές στο τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μια κοινωνική προσφορά του δήμου Αγρινίου