Η ομογενής Ελευθερία Λαμνάτου, άξια πτυχιούχος Νοσηλευτικής

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Έτοιμη να ξεκινήσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία είναι η συμπατριώτισσά μας Ελευθερία Λαμνάτου, μετά την απόκτηση του πτυχίου της ως Νοσηλεύτρια, το οποίο παρέλαβε πριν λίγες ημέρες, κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της σχολής Penn State University, στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην όμορφη τελετή αποφοίτησης παρευρέθηκαν πολλά αγαπημένα της πρόσωπα μεταξύ αυτών και η αγαπημένη της γιαγιά Ελευθερία Ψιλογιαννοπούλου, η οποία ταξίδεψε από τα Καλύβια Αγρινίου και αυτές τις γιορτινές μέρες βρίσκεται στην Αμερική.

Όπως μας αναφέρει η Ελευθερία Λαμνάτου, αυτό είναι το δεύτερο κατά σειρά πτυχίο που πήρε επάξια με τη λήξη των σπουδών της. Μάλιστα λίγα χρόνια πριν, είχε πάρει το Πτυχίο Επιστήμης στην Βιολογία (Bachelor of Science in Biology). Αυτό το πτυχίο την ώθησε να ολοκληρώσει και το πρόσφατο, δεύτερο Πτυχίο στην Επιστήμη της Νοσηλευτικής (Bachelor οf Science in Nursing).

Να σημειώσουμε ότι, το Pennsylvania State University είναι ένα δημόσιο ερευνητικό Πανεπιστήμιο με πολλές πανεπιστημιουπόλεις, που εκπαιδεύει φοιτητές από όλο τον κόσμο και υποστηρίζει άτομα και κοινότητες μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων διδασκαλίας, έρευνας και υπηρεσιών.

Με πολύ προσπάθεια, αγώνα και μελέτη η Ελευθερία Λαμνάτου κατάφερε να πετύχει τους στόχους της:«Πέρασα τους τελευταίους 16 μήνες με το "κεφάλι σκυμμένο στα βιβλία", διαβάζοντας Φαρμακολογία, Αξιολογία της Υγείας, Παιδιατρική και άλλα σχετικά μαθήματα. Έχω κάνει πάνω από 400 ώρες στα νοσοκομεία της περιοχής, σε διάφορα τμήματα όπως ορθοπεδικής, μαιευτηρίου και σε χειρουργικά τμήματα. Από τις πιο αγαπημένες μου εμπειρίες ήταν στο χειρουργείο "ανοιχτής" καρδιάς!»

Η τελετή ορκωμοσίας

Στις 16 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Καθομολόγησης και αποφοίτησης. Η Ελευθερία Λαμνάτου μας είπε συγκεκριμένα: «Εγώ και οι υπόλοιποι συμμαθητές μου, δώσαμε τον όρκο της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ (Florence Nightingale), η οποία θεωρείται η «Μητέρα της Νοσηλευτικής». Ορκιστήκαμε με την παντοτινή υπόσχεσή της, έχοντας υπόψιν τον Όρκο του Ιπποκράτη και την ολόπλευρη υγεία των ασθενών μας. Με πολύ μεγάλη χαρά, ανακοινώνω ότι η νοσηλευτική καριέρα μου ξεκινάει στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Επίπεδο III, στο τοπικό Νοσοκομείο του Χάρισμπουργκ, της Πενσυλβάνια (UPMC Harrisburg). 

Θα παρέχω τις εξειδικευμένες γνώσεις μου με νεογνά έως και 24 εβδομάδων σε θερμοκοιτίδες ή σε διασωλήνωση. Η θέση αυτή θέλει πολύ υπομονή, ηρεμία και πάνω απ’ όλα κριτική σκέψη!»

Η χαρά και η ικανοποίηση της Ελευθερίας Λαμνάτου είναι μεγάλη, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στα αγαπημένα της πρόσωπα:  

«Είμαι πολύ ευγνώμων που η γιαγιά μου Ελευθερία ήταν στην ορκωμοσία μου. Το πτυχίο αυτό το αφιερώνω στον παππού μου Κώστα, που δυστυχώς ¨έφυγε¨ από κοντά μας ενώ δεν μπορούσα να παραλείψω από τα μαθήματα μου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου , ιδιαιτέρως αυτόν που ήταν ο πιο υπομονετικός, στον σύζυγό μου Κρις Λόξας, τους γονείς μου Φώτη και Χριστίνα, τις αδερφές μου Βίκυ και Παντελία, όλους τους συγγενείς και φίλους, για την σημαντική υποστήριξη και συμπαράσταση όλο αυτό το χρονικό διάστημα και στη συνέχεια της νοσηλευτικής πορείας μου».

Πολλά συγχαρητήρια στην Ελευθερία Λαμνάτου, στην οποία ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει να επιτελέσει!