Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «Ημεροδείκτες ‘23» του Ανδρέα Καχριμάνη

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Ημεροδείκτες ‘23» του πολυσχιδή καλλιτέχνη και ποιητή Ανδρέα Καχριμάνη, θα παρουσιαστεί στο κοινό την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, σε 2 διαφορετικούς χώρους στο Αγρίνιο: Στο CafeBarLe Manoir “ (Οδ. Ελύτη 11) στις 16:00 μ.μ. και στο Βιβλιοπωλείο “Αγαύη ” (Γ. Καραπαπά 16) στις 21:00 μ.μ.

Πρόκειται για μια συλλογή με 365 ποιήματα από τις Εκδόσεις «ΓΡΥΛΟΣ», μια νέα δημιουργία και έμπνευση του συμπατριώτη μας Ανδρέα Καχριμάνη, ενώ κατά την παρουσίασή τους θα ακούσουμε δείγμα από την ποιητική του συλλογή και με την συμμετοχή του Σταύρου Παργινού στο τσέλο.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Ανδρέας Καχριμάνης γεννήθηκε στην Πάτρα.

Μουσικός, συνθέτης, καλλιτέχνης και ποιητής, που δεν περιορίζεται σε μορφές και ιδέες, παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό και καλλιτεχνικό έργο.

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο, στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» και στο GIT του Λονδίνου. Από το 1990 είναι ενεργό μέλος της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής, συμμετέχοντας σε διάφορα σύνολα.

Μέχρι σήμερα έχει πολύ σημαντική παρουσία στη δισκογραφία, ενώ γράφει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο.

Γράφει επίσης τραγούδια και έχει ήδη εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές.

Δημιουργεί σύγχρονα έργα τέχνης μέσα από μια ποικιλία νέων και παραδοσιακών μέσων ενώ αναζητά, ηχογραφεί και σχεδιάζει μοναδικά ηχητικά τοπία για έργα τέχνης που έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το έργο του συνδυάζει διαφορετικά στυλ και ιδιωματισμούς, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δημιουργιών.

Σε συνδυασμό με το καλλιτεχνικό του έργο και την τέχνη του ηχητικού σχεδιασμού, αναλαμβάνει μουσικές παραγωγές και κάνει ηχογράφηση, μίξη και mastering.

Για 20+ χρόνια διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα και τεχνική ακουστικής κιθάρας, τεχνικές αυτοσχεδιασμού, θεωρία μουσικής, εκπαίδευση αυτιών, όραση, σημειογραφία και μουσική τεχνολογία. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια, ωδεία και μουσικές σχολές. (https://andrekachri.com/).

 

- Η φωτογραφία του εξωφύλλου έχει ληφθεί στη λίμνη Τριχωνίδα και είναι δημιουργία της Ειρήνης Καχριμάνη, αδερφής του ποιητή.

- Εκδόσεις «ΓΡΥΛΟΣ» (Γ. Καραϊσκάκη 8 Παναιτώλιο, Αγρίνιο)