Εκδήλωση στο Αγρίνιο για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Το Κοινωνικό Ιατρείο -Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου δίνοντας έμφαση στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού σήμερα 14 Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με θέμα: «Ο σακχαρώδης διαβήτης στη ζωή μας».

Η εκδήλωση έγινε στην Παλιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Αιτ/νιας "Γλυκιά Οικογένεια", μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Ομιλητές στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση ήταν οι:

- Χριστίνα Νείλα, Παιδίατρος, MD, MSc στον Σακχαρώδη Διαβήτη

- Ο Απόστολος Ξυλωμένος, Ειδικός Παθολόγος, με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη,

- Ο Δημήτριος Β. Παπασάϊκας, Ειδικός Καρδιολόγος, τ.ιατρός καρδιολόγος NHS, King's College Hospital, Λονδίνο.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Σοφία Ζαμπάρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτ/νίας «Γλυκιά Οικογένεια».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Καλαντζή δήλωσε ότι, η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή και αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τις προϊσταμένους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασία & Δημόσιας Υγείας  του Δήμου Αγρινίου, τον κ. Κωνσταντίνο Καλαντζή, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, το νέο Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Γιώργο Αγραφιώτη καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, σήμερα το πρωί το Νοσηλευτικό προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία δωρεάν μέτρηση σακχάρου σε 185 συμπολίτες μας, στον πεζόδρομο της Χαρίλαου Τρικούπη (είσοδος Δημαρχείου).

Επίσης το βράδυ, έγινε συμβολική φωταγώγηση με γαλάζιο χρώμα του κτιρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. (Πρώην Τράπεζα Ελλάδος).