Η Χορωδία ¨Μελοέσσα¨ στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη Ανδρέα Π. Φούκα, η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων ¨Μελοέσσα¨ εμφανίστηκε την Κυριακή (09/10) στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό!

Ο συμπατριώτης μας αξιόλογος μουσικός και τραγουδιστής, Ανδρέας Π. Φούκας, διευθύνει και διδάσκει την Χορωδία ενηλίκων ¨Μελοέσσα¨ που συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και αριθμεί περί τους 30 χορωδούς.

Πρόκειται για Τετράφωνη Χορωδία που ασχολείται κατά κύριο λόγο με το Ελληνικό Έντεχνο & Λόγιο ρεπερτόριο των μεγάλων συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου κ.ά.)

Ο Ανδρέας Π. Φούκας ανέφερε τα εξής: «Ότι και να γράψω, δεν θα μπορέσει να εκφράσει τα συναισθήματά μου για αυτά τα παιδιά! Με έκαναν υπερήφανο και πολύ ευτυχισμένο με την άρτια απόδοσή τους στην λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου.

Θερμά ευχαριστώ το «Καλλιτεχνοχώρι» και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια, κα Μαίρη Τσιρώνη, η οποία με εμπιστεύτηκε το 2018 και με παρακίνησε να ξεκινήσω την Χορωδία αυτή!

Να ευχαριστήσω επίσης και τις αγαπημένες συναδέλφους, Έφη Πυρπύλη που μας ¨συνόδεψε¨ στο πιάνο και την Πόπη Αργυροπούλου που έπαιξε φλάουτο. Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ ανήκει στους χορωδούς μου που απαρτίζουν την ¨Μελοέσσᨻ.

Λίγα λόγια για την Χορωδία

Σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα "Πρόζακ"  παρουσίασε το παραμύθι "Αγέλαστη Πολιτεία" των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, σε μορφή μιούζικαλ, τον Δεκέμβριο του 2019, στο Αγρίνιο!

Κατα την περίοδο της καραντίνας του Covid - 19 δημιουργήθηκαν διαδικτυακά μαθήματα θεωρίας μέσω Skype ενώ παράλληλα η χορωδία ενώθηκε με την βοήθεια της τεχνολογίας και τραγούδησε την Αθανασία των  Μάνου Χατζηδάκι - Νίκου Γκάτσου .

Συμμετείχε στην 2η μέρα του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε η Αρχαιολογική - Ιστορική - Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στις 3, 4, 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αγρίνιο, με μία ηχογράφηση - βιντεοσκόπηση του τραγουδιού «Άκρα του τάφου σιωπή», σε στίχους Δ. Σολωμού και σύνθεση Γιάννη Μαρκόπουλου από το έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Με σολίστ τους κ. Σωτήρη Γκεβεντζέ, στο τραγούδι και στο κλαρίνο τον κ. Γιάννη Κοτρώτσο.

Τον περασμένο χειμώνα η Χορωδία συμμετείχε σε μεγάλο αφιέρωμα στον ¨αθάνατο¨ Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στην Μουσική Σκηνή «Ανδρομέδα» στο Αγρίνιο, ενώ ένα τέτοιο αφιέρωμα προετοιμάζει για φέτος το φθινόπωρο με την συμμετοχή χορωδιών, λαϊκών και λυρικών τραγουδιστών, καθώς και πολυμελούς ορχήστρας!

Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε την Χορωδία μας και να ενταχθείτε στην ομάδα μας ! Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη και το μεράκι για το χορωδιακό τραγούδι!

Δείτε το βίντεο πατώντας τον σύνδεσμο:

Άκρα του Τάφου Σιωπή - Μεικτή Χορωδία "Μελοέσσα"

https://www.youtube.com/watch?v=9W-qWcl8Swg