Ναύπακτος: Επιτυχημένο το Πανευρωπαϊκό "Formula Kite 2022"

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία στη Ναύπακτο, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lepanto Formula Kite 2022 με την απονομή των μεταλλίων στους νικητές-τριες και την Τελετή Λήξης, γεγονός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στους λάτρεις του αθλήματος ,χαρίζοντας μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις.

Στην παραλία Γριμπόβου στην πανέμορφη Ναύπακτο, φιλοξενήθηκε το πιο γρήγορο Ολυμπιακό ιστιοπλοϊκό αγώνισμα με πολλές συμμετοχές αθλητών και αθλητριών από συνολικά 37 χώρες, που συναγωνίστηκαν για μια θέση στο βάθρο.

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, και διεξήχθη σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η όλη διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Θα σημειώναμε ότι, ήταν μία διεθνής εκδήλωση που ισχυροποιεί τη χώρα μας και την Αιτωλοακαρνανία, στο διεθνή χάρτη αθλητικών προορισμών.

 

Φωτογραφίες από: https://www.facebook.com/lepantokiteboarding