Αναγκαίοι οι καθαρισμοί χόρτων στον χώρο του Κοιμητηρίου

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Οι καθαριότητες και η κοπή χόρτων εντός αλλά και εκτός του Κοιμητηρίου Καλυβίων, είναι ένα θέμα που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα ώστε ο ιερός αυτός χώρος να διατηρείται ευπρεπισμένος και τα μνημεία καθαρά. Υπάρχουν όμως τελευταία αναφορές και επισημάνσεις που έγιναν από κάτοικους, για κάποια μνημεία και τους διαδρόμους πρόσβασης που είναι απεριποίητα και χορταριασμένα, με την εικόνα να είναι δυσάρεστη.

Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι, αρκετές φορές έχουν γίνει συστάσεις από τον ιερέα π. Θεοδόσιο Αθανασόπουλο, καθώς και από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ώστε οι συγγενείς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την κοπή των αγριόχορτων στα μνημεία και ακολούθως η ρίψη των απορριμμάτων να γίνεται στους κάδους που είναι τοποθετημένοι εξωτερικά του κοιμητηρίου, προκειμένου να υπάρχει τάξη και καθαριότητα.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τους αρμόδιους και για τον καθαρισμό περιμετρικά του οικοπέδου, για παράδειγμα στους ¨όχθους¨ όπου η βλάστηση έχει καταλάβει πολλά σημεία και ¨κρύβει¨ έντομα και ερπετά…

Τέλος, ο περιορισμός και το κόψιμο των καλαμιών στον χωμάτινο αύλακα που βρίσκεται δίπλα στο δρόμο που οδηγεί προς το κοιμητήριο του χωριού, είναι απαραίτητο να γίνει, αφού η βλάστηση σε πολλά σημεία έχει περιορίσει την ορατότητα για οχήματα και πεζούς. Συν το γεγονός ότι, οι παρακείμενοι αποστραγγιστικοί αύλακες γεμίζουν από πλήθος σκουπιδιών, μπάζων και πλαστικών συσκευασιών που απορρίπτονται… στην πρόχειρη χωματερή!

Δείτε ολόκληρο το πρακτικό της 10ης/2021 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου με θέμα: «Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Αγρινίου (Αριθμός Απόφασης 105/2021):

https://agrinio.gov.gr/wordpress/wp-content/uploads/2021/09/kanonismos.pdf