Με τη Βίκυ Μπαλωμένου στην ονειρική Ντίσνεϋλαντ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Σε ένα ταξίδι στο όμορφο Παρίσι δεν λες ποτέ όχι και όταν αυτό περιλαμβάνει και μια επίσκεψη μαζί με την οικογένειά σου στην παραμυθένια Ντίσνεϋλαντ, τότε συνδιάζεις το “τερπνόν μετά του ωφελίμου”… Κάπως έτσι σκέφτηκε και η συμπατριώτισσά μας Βίκυ Μπαλωμένου – Κακογιάννη, Διευθύντρια του Μουσείου Παραμυθιού Κύπρου και βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές αναψυχής στη Γαλλία!

Η Βίκυ Μπαλωμένου, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, μας λέει λίγα πράγματα για την Πόλη του Φωτός αλλά και την εμπειρία της από την μοναδική παραμυθούπολη του Ντίσνεϊ:

«Το Παρίσι ήταν ένας μαγικός προορισμός που ήθελα χρόνια να επισκεφτώ. Είχαμε την ευκαιρία εγώ και η οικογένειά μου, να επισκεφτούμε τον Πύργο του Άιφελ, το Μουσείο του Λούβρου, την Μονμάρτη, την Πύλη του Θριάμβου, στα Ηλύσια Πεδία κ.ά.! Περπατήσαμε ατέλειωτες ώρες στους δρόμους του Παρισιού, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη με τα υπέροχα κτίρια και τα παραδοσιακά μπιστρό.

Μια μοναδική εμπειρία για όλους μας ήταν και η επίσκεψη μας στην Ντίσνεϋλαντ (Disneyland). Είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στο σπίτι των φαντασμάτων, να πετάξουμε με τον Πήτερ Παν και τον Αλαντίν και να χαιρετηθούμε εγκάρδια με τον Μίκυ Μάους! Διάφοροι σταθμοί ήταν διαμορφωμένοι βάση των γνωστών παραμυθιών του Πινόκιο, της Σταχτοπούτας, της Χιονάτης και πολλών άλλων παιδικών ηρώων. Ένας ολόκληρος ονειρεμένος κόσμος!!! Η αποκορύφωση ήταν το βράδυ όπου φωτίζονταν με πυροτεχνήματα το κάστρο!!!».

Να αναφέρουμε εδώ ότι, στην Γαλλία, η Ντίσνεϋλαντ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης που βρίσκεται στο προάστιο Μαρν-λα-Βαλέ, στην περιοχή Σεσί, 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού, σε μια έκταση 22 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων. Είναι ένα από τα πλέον επισκέψιμα θεματικά πάρκα και έχει περίπου 15 εκατομμύρια  επισκέπτες το χρόνο. Αποτελείται από δύο πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, καθώς και μια εμπορική περιοχή, το Disney Village

Μια ακόμη ξεχωριστή επίσκεψη ήταν για την Βίκυ Μπαλωμένου και το γήπεδο Πάρκ ντε Πρενς, της διάσημης Γαλλικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν, όπου περιελάμβανε ξενάγηση στον αγωνιστικό χώρο, στην αίθουσα τροπαίων, στην αίθουσα συνεντεύξεων και φαγητό σε κάποιο από τα εστιατόρια του μεγαλοπρεπούς σταδίου…

«Σίγουρα για να γνωρίσεις το Παρίσι δεν αρκεί μια εβδομάδα. Μόνο μια μικρή γεύση μπορείς να πάρεις, αλλά αρκεί και αυτή για να το αγαπήσεις» δηλώνει χαρούμενη η συμπατριώτισσά μας Βίκυ Μπαλωμένου – Κακογιάννη.

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος

 

Όλη η οικογένεια φωτογραφίζεται με φόντο τον Πύργο του Άιφελ

 

Η Βίκυ Μπαλωμένου στις εγκαταστάσεις του Πάρκ ντε Πρενς, έδρα της διάσημης Γαλλικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν

"Θέλω να συγχαρώ την Paris Saint-Germain για τις νίκες της, αλλά θέλω να δηλώσω ότι μια είναι η ομαδάρα, ο Παναιτωλικός!!!" 

 

Η Βίκυ Μπαλωμένου στην μαγική Disneyland!!! 

Η Βίκυ Μπαλωμένου στην μαγική Disneyland!!!