Κλάδεμα δέντρων στην επ. οδό Καλυβίων - Αγγελοκάστρου

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Εργασίες κλάδεματος και κοπής ψηλών δένδρων που βρίσκονται σε δενδροστοιχία επί της επαρχιακής οδού Καλυβίων - Αγγελοκάστρου πραγματοποιήθηκαν σήμερα από ειδικό τεχνικό συνεργείο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων.

Οι εργασίες είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» και η εργολαβία αφορά την «Διαμόρφωση-ανανέωση κόμης ή κοπή δέντρων και κλαδιών».

Σκοπός των εργασιών είναι η αφαίρεση κλάδων ώστε τα δένδρα να διατηρήσουν τη γερή δομή και να είναι υγιή με λειτουργική και καλαίσθητη κόμη. Επίσης οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην κοπή ξερών και ασθενών δένδρων, στην διόρθωση ατελειών των δένδρων και στην ελαχιστοποίηση πιθανών επικίνδυνων καταστάσεων.

Η αφαίρεση των κλάδων με ανυψωτικά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις σημερινές εργασίες, γίνεται ανάλογα με την εικόνα του κάθε δένδρου, την ανάγκη του για κλάδεμα και ανάλογα με το συνολικό επιθυμητό αποτέλεσμα, με γνώμονα πάντα τη μελλοντική ανάπτυξη του δένδρου και σύμφωνα με την υπόδειξη της Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα αίτημα μας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων κ. Θανάση Μαυρομάτη, πραγματοποιείται. Ξεκίνησε ο καθαρισμός της παλαιάς εθνικής οδού που περνά από το χωριό μας, από  δέντρα που βρίσκονται κατά μήκος της οδού και είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς».