Πελαργίσιες ευχές…!

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Με ¨αρχοντική¨ στάση και από περίοπτη θέση, ένας πελαργός αγνάντευε από τον τρούλο της εκκλησίας, ολάκερο τον κάμπο και τις στέγες των σπιτιών του χωριού, ενώ ταυτόχρονα… περιφρουρούσε τη φωλιά του από τα δεκάδες περιστέρια που απρόσκλητα είχαν ¨εγκατασταθεί¨ τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του!

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο θέμα όπου, ένας πελαργός παρέμεινε στα Καλύβια, αφού δεν έκανε το μακρινό μεταναστευτικό ταξίδι στην Αφρική και προτίμησε καθώς φαίνεται να παραμείνει εδώ, πιθανά γιατί έχει βρει αρκετή τροφή στις κοντινές παραλίμνιες εκτάσεις.

Πάντως σήμερα το πρωί ο πελαργός ¨επόπτευε¨ για αρκετή ώρα την γύρω περιοχή, ενώ τα περιστέρια πραγματοποιούσαν κοντινές ¨χαμηλές¨ πτήσεις για να φοβίσουν το τεράστιο πουλί, όμως αυτό ατάραχο έδειχνε να μην… πολυνοιάζεται και με τις αργές κινήσεις του όλοι κατάλαβαν σύντομα ποιος είναι το… ¨αφεντικό¨ της φωλιάς!

Όπως μας είπαν, συχνά πυκνά, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, ο πελαργός φωλιάζει στον τρούλο της εκκλησίας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναζητεί τροφή!

Γεγονός είναι ότι, η αλλαγή του χρόνου βρήκε τον πελαργό ¨μόνιμο¨ κάτοικο του χωριού μας, ενώ για το που πέρασε το… πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν οι γνώμες μέχρι στιγμής διίστανται…

Αν θέλετε το πιστεύετε, κάποιοι περίοικοι διηγήθηκαν ότι, ο πελαργός λίγο πριν πετάξει με τα μεγάλα του φτερά, έστειλε με ένα δυνατό κροτάλισμα του ράμφους του… τις ευχές του για Καλή Χρονιά σε όλους τους ανθρώπους!!!

Γ. Πανταζόπουλος