Ο Πρόεδρος Καλυβίων Δημ. Αναστασίου στο συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν»

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας, υπό το πρίσμα της τρέχουσας ρευστής οικονομικής και γεωπολιτικής συγκυρίας, τέθηκαν επί τάπητος στο Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που διοργανώθηκε από την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), ενώ τις εργασίες παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Δημ. Αναστασίου.

Ο κ. Αναστασίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις ενδιαφέρουσες ομιλίες των εισηγητών, είχε συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες και ντόπιους επιχειρηματίες και περιηγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο με τα τοπικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η προσέλευση εκατοντάδων συνέδρων, οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν, ειδήσεις αλλά και η γνωριμία με μερικά από τα ποιοτικά προϊόντα αγροτοδιατροφής επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας, ήταν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου στον πολυχώρο Emileon, στο Αγρίνιο.

Το Συνέδριο είχε την τιμητική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Αγρινίου και τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είχε επίσης την υποστήριξη των δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ναυπακτίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ καθώς και την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κύριος σκοπός της διοργάνωσης ήταν η αποτύπωση του υφιστάμενου οικονομικού και κοινωνικού πλαισίου με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, στις προτεραιότητας του πρωτογενούς τομέα και της αγροτοδιατροφής και στις προοπτικές του τουρισμού.

Μίλησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων, φορέων της ενέργειας, του ακαδημαϊκού χώρου και της αγοράς.

Διοργάνωση εκδήλωσης AgrinioMedia (ενημερωτικά site agrinionews.gr και agriniopress.gr)