Μεσολόγγι: Έκθεση για το πανηγύρι του  Άη Συμιού»

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο Μεσολόγγι, στα εγκαίνια της διαδραστικής Έκθεσης με τίτλο: "Το πανηγύρι του Άη Συμιού" που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Ο Άη Συμιός» στο Κτίριο Χρυσόγελου.

Το χθες, το σήμερα και το αύριο.. τ΄ Αη Συμιού, ανταμώνουνε  στην πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Βασίλης Αρτίκος και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 14 Ιουνίου.

Παράλληλα διοργανώθηκε το 17ο εργαστήρι πολιτιστικής βιομηχανίας που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Σάββατο 11 Ιουνίου, με θέμα: «ΑΗ-ΣΥΜΙΟΣ- Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά ως παράγοντας βιώσιμου πολιτιστικού Τουρισμού».

Παρουσιάστηκαν δυο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις:

1) «Το πανηγύρι του Αη Συμιού, Ρίζες Πολιτισμού » από την κα Δρ. Ελένη Καρανικόλα - Τσουβέλα, Εκπαιδευτικό – Ερευνητής, και

2) «Η σημασία της εγγραφής του πανηγυριού του «Αη Συμιού» στο Εθνικό Ευρετήριο Αυλής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO - Μοχλός Τουριστικής προβολής & Ανάπτυξης Πολιτιστικού Τουρισμού » από τον κ. Κωνσταντίνο Σοκόλα, Κοινωνιολόγο - Ιστορικό.

Ακολούθησε η βράβευση πανηγυριστών του «Αη Συμιού » από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου.