Καλύβια: Ψεκασμοί για προστασία από κουνούπια και τρωκτικά

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Από ειδικό συνεργείο πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Καλύβια και τους οικισμούς Αγίου Γεωργίου και Πλατάνου, εργασίες μυοκτονίας, απεντομώσεων κτιρίων-φρεατίων και λοιπών υπαιθρίων χώρων, καθώς επίσης και καταπολέμησης κουνουπιών, με βάση το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, αναφέρει σχετικά: «Προσπαθούμε για το καλύτερο όλων. Μετά την Περιφέρεια συνέχεια σήμερα από τον Δήμο Αγρινίου, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, με ράντισμα φρεατίων και δολωμάτων για τρωκτικά, σε όλη την ευρύτερη περιοχή των χωριών μας».

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα προληπτικών ψεκασμών και καταπολέμησης, τρωκτικών και κουνουπιών.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι, οι εργασίες μυοκτονίας αφορούν στη μείωση και στον έλεγχο του αριθμού των τρωκτικών με στόχο τη διατήρηση της υγιεινής και την προστασία των πολιτών. Οι μυοκτονίες είναι αναγκαίες σε φρεάτια, εγκαταλειμμένα κτίρια αλλά και σε κτίρια που διαπιστώνεται πρόβλημα.

Ακόμη, οι εργασίες απεντόμωσης σε κτίρια και φρεάτια στοχεύουν να μειώσουν το πληθυσμό των επιβλαβών εντόμων υγειονομικής σημασίας (μύγας, κουνουπιού, είδη του γένους Culicoides, κατσαρίδας, μυρμηγκιού, αράχνης και άλλων) σε συγκεκριμένα σημεία που αποτελούν σημαντικές εστίες μόλυνσης, όπου βρίσκονται, αποτελώντας απειλή για τη δημόσια υγεία και προκαλώντας όχληση στους δημότες.