Από τα Καλύβια ¨πέρασε¨ το ¨Brevet Αγρινίου 2022¨

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα με οργανωτική επιτυχία ο ποδηλατικός αγώνας ¨Brevet Αγρινίου 2022¨ συνολικής απόστασης 206 χλμ. με το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής να περνά από την περιοχή Καλυβίων.

Η ομαδική εκκίνηση των 23 ποδηλατών έγινε στις 07:30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου και στο ίδιο σημείο έγινε ο τερματισμός. Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος, Αιτωλοακαρνανίας (Σ.Ε.Α.Δ.Ω.Σ.)

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι συμμετέχοντες:

Αγρίνιο, Nεάπολη,  Σπολάιτα, Γέφυρα Ματσουκίου, Ματσούκι, Στράτος, Κυψέλη, Κουβαράς, Κόμβος Ιονίας Οδού, Άγιος Στέφανος, Παπαδάτος, Φυτείες, Μπαμπίνη, Αετός, Αρχοντοχώρι, Βάρνακας, Κανδήλα, Μύτικας, Αστακός, Λεσίνι, Κατοχή, Νεοχώρι, Αιτωλικό, Νησάκι, Άγιος Ηλίας, Πεντάλοφο, Παλαιομάνινα, Ρίγανη, Γουριώτισσα, Άγιος Γεώργιος Καλυβίων, Καλύβια, Πλάτανος Καλυβίων, Δοκίμι, τερματισμός Αγρίνιο.

Λίγα λόγια για τα Brevet

Τα brevet είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Μερικές φορές τα brevet, ονομάζονται και randonnées, μια λέξη χωρίς ακριβή μετάφραση στα αγγλικά, αλλά συνώνυμη της περιήγησης, της περιπέτειας και της περιπλάνησης.

Μιας και ξεκινήσει το brevet ξεκινάει και το χρονόμετρο μέχρι ο αναβάτης να περάσει την γραμμή τερματισμού. Δεν υπάρχουν έννοιες όπως κακός καιρός, μηχανικές βλάβες ή σωματικά προβλήματα για τους αθλητές. Η αναπλήρωση ενέργειας, η ξεκούραση, η επισκευή μηχανικών βλαβών και φυσικά η ποδηλασία πρέπει να είναι αρκετά αποτελεσματικά ώστε ο αθλητής να περάσει την γραμμή τερματισμού πριν λήξει ο χρόνος. Κρατώντας όμως την ΜΗ ανταγωνιστική φύση του αγώνα, οι τερματίσαντες ανακοινώνονται αλφαβητικά χωρίς να γίνεται αναφορά στον χρόνο του καθενός.

Τα brevet συνήθως πηγαίνουν από αγροτικές περιοχές, από δρόμους με μειωμένη κίνηση. Συνήθως οι διαδρομές έχουν αρκετά υψομετρικά, σίγουρα περισσότερα από ότι κάνει κάποιος στην ποδηλατοβόλτα του.