Γιώργος Γαλανόπουλος: μετέχει σε αγώνα Brevet ποδηλασίας 1200 χλμ.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

¨Πέταξε¨ από τις Βρυξέλλες και βρέθηκε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος ως ποδηλάτης στο συναρπαστικό Brevet των 1200 χλμ. που ξεκίνησε την Κυριακή 22/05 με σημείο εκκίνησης την Αθήνα ενδιάμεσο προορισμό την Αιτωλοακαρνανία και τερματισμό την ακριτική Αλεξανδρούπολη… Ο λόγος για τον συμπατριώτη μας, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, Γιώργο Ι. Γαλανόπουλο!

Φανατικός οπαδός της ποδηλασίας, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε αγώνα ποδηλασίας, το έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν είτε για φιλανθρωπικό σκοπό είτε για καθαρά αγωνιστικούς αθλητικούς λόγους.

Ο Γιώργος Ι. Γαλανόπουλος εργάζεται σε εταιρεία Πληροφορικής, στο Βέλγιο και όπως μας είπε κυριολεκτικά την ¨τελευταία¨ στιγμή, αποφάσισε να λάβει μέρος στον αγώνα υπερ-απόστασης που διοργανώνει η Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας (Audax Randonneurs Grece)  και βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, κατά τη διάρκεια του οποίου καθημερινά και για 6 ημέρες, θα διανύει μαζί με άλλους 23 ποδηλάτες αποστάσεις 200 χλμ. ώστε να καλύψουν την συνολική διαδρομή των 1200 χλμ.

Σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου, οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Ρίο Αχαΐας, όπου είχαν διανυκτερεύσει, διέσχισαν τη Γέφυρα «Χαρ. Τρικούπης» και βρέθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, όπου μέσω Ναυπάκτου κατευθύνθηκαν προς τη γέφυρα Μπανιά και τον ορεινό όγκο του Αρακύνθου, για να βρεθούν στην Μακρυνεία και τις παρατριχώνιες περιοχές… Ακολούθως πέρασαν από το Αγρίνιο και έκαναν το πρώτο check-in στο Σημείο Ελέγχου, στη Νεάπολη Αγρινίου.

Μετά από ολιγόλεπτη ανάπαυλα, οι ποδηλάτες διατρέχοντας την παλιά εθνική, συνέχισαν προς Αμφιλοχία, Άρτα και τερμάτισαν για τη δεύτερη μέρα του Brevet, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Αγαπάω την Ελλάδα και τη γενέθλια γη τα Καλύβια Αγρινίου και κατά κάποιο τρόπο είμαι, ένας ¨πρεσβευτής¨ του πολιτισμού και του αθλητισμού για την πατρίδα μου, ήταν τα λόγια που μας είπε λίγο πριν την αναχώρηση, ο Γιώργος Ι. Γαλανόπουλος!

Οι διαδρομές του συγκεκριμένου Brevet είναι οι εξής:

22/05 200 χλμ. Αθήνα- Ρίο Αχαΐας

23/05 200 χλμ. Ρίο Αχαΐας- Αιτωλοακαρνανία- Ιωάννινα

24/05 200 χλμ. Ιωάννινα- Καστοριά

25/05 200 χλμ. Καστοριά- Κιλκίς

26/05 200 χλμ. Κιλκίς- Παρανέστι Δράμας

27/05 200 χλμ. Παρανέστι Δράμας - Αλεξανδρούπολη & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Να αναφέρουμε ότι, η Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας (Audax Randonneurs Grece)  είναι ο φορέας διαχείρισης των brevet στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2014 και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του φορέα είναι η διαχείριση των διοργανωτών στην Ελλάδα, για την άρτια και ασφαλή διοργάνωση ποδηλατικών εκδηλώσεων brevets, σύμφωνα με τους όρους και κανόνες της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien.

Τα brevets (μπρεβέ) είναι αθλητικές/τουριστικές ποδηλατοδρομίες μεγάλων αποστάσεων που ξεκινούν από τα 200 και φτάνουν μέχρι και τα 1.200 χιλιόμετρα. Είναι ένα είδος ποδηλασίας μη ανταγωνιστικής, χωρίς εξωτερική βοήθεια και με χρονικό περιορισμό.

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος

Δείτε την συνέντευξη:

https://youtu.be/xVIuYM-ceLs