3η συνεδρίαση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγρινίου

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Με θέμα τη  λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022 πραγματοποιήθηκε η 3η Ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης της καταγραφής των ελλείψεων και η  διαρκής ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στους πρόεδρους Κοινοτήτων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, τονίστηκε η σημασία δημιουργίας ομάδων πολιτών που θα ενημερώσουν έγκαιρα τις επιχειρησιακές δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, Μίμης Σκορδόπουλος, o Δήμος Αγρινίου προετοιμάζεται για όλα όσα προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο  Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ”:

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία. Με συντονισμό και υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε  ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος από τις πυρκαγιές. Βασική μας προτεραιότητα είναι η πρόληψη και γι' αυτό ξεκινήσαμε νωρίς, ώστε να σχεδιάσουμε όλες τις  απαραίτητες ενέργειες».