Χριστίνα Τάγκαλου-Λαμνάτου: Η Μεγάλη Εβδομάδα στην Πενσυλβάνια

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Με συμμετοχή σύσσωμης της Ελληνικής ομογένειας στο μακρινό Χάρισμπεργκ, της αμερικάνικης πολιτείας της Πενσυλβάνιας, τελέστηκαν σε κλίμα κατάνυξης οι ιερές ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας του Ορθόδοξου Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, στην πόλη αυτή.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις κυρίες Χριστίνα Τάγκαλου -Λαμνάτου και τις κόρες της Βίκυ Μυλωνοπούλου και Ελευθερίας Λαμνάτου, με Καλυβιώτικη καταγωγή, οι οποίες διαμένουν μόνιμα εκεί, αφού για μια ακόμη χρονιά, μαζί με άλλες κυρίες, έφτιαξαν τον ανθοστόλιστο Επιτάφιο της ενορίας Αγίας Τριάδας, (Holy Trinity Greek Orthodox Church).

Ο στολισμός του Επιταφίου ξεκίνησε μετά την Ιερή Ακολουθία της Σταύρωσης του Κυρίου, αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής.

Όπως μας αναφέρει η Βίκυ Μυλωνοπούλου, την Μεγάλη Παρασκευή τα παιδάκια της Ελληνικής Κοινότητας, συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την θρησκευτική διάσταση των δρώμενων της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα! Συγκεκριμένα τα παιδάκια του κατηχητικού και του Ελληνικού σχολείου έκαναν διάφορες χειροτεχνίες, ετοίμασαν τα κόκκινα αυγά για την Ανάσταση και το Πάσχα, ενώ τα πιο μεγάλα βοήθησαν με την καθαριότητα της εκκλησίας.

Φέτος είχαμε την τιμή να στολίσουμε για μια ακόμη χρόνια τον Επιτάφιο της ενορίας μας. Επίσης την ημέρα του Πάσχα κρατάμε και εμείς τα ήθη και έθιμα, σουβλίζοντας τον οβελία και κάνουμε τις παραδοσιακές μας πίτες!

Η οικογένεια Φώτη Λαμνάτου και Χριστίνας Τάγκαλου -Ψιλογιαννοπούλου στο πασχαλινό μήνυμά τους αναφέρουν τα εξής:

«Τις ευχές μας σε όλους τους συμπατριώτες μας. Πάντα με υγεία και αγάπη, και αναμένουμε την χρονιά που θα καταφέρουμε να παραβρεθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα όλοι μαζί στο χωριό μας να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού!»