Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Συνάντηση εργασίας στο Καστράκι για την αρδευτική περίοδο

Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Τεχνική συνάντηση εργασίας για τη διάθεση νερού από τους ταμιευτήρες των ΥΗΣ Στράτος Ι ΥΗΣ Στράτος ΙΙ της ΔΕΗ Α.Ε. στο αρδευτικό έργο του ΓΟΕΒ Αχελώου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Καστράκι με πρωτοβουλία της Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπονήσσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Έγινε σχετική ενημέρωση από την Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υδάτων Δ.Ε. Αναστασία Πυργάκη, τον Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Γεώργιο Λάππα και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλυβίων, Κώστας Ζαπαντιώτης.

Κύρια αναφορά έγινε για τη διαχείριση των υδάτων κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου (15/04/2022 έως 30/10/2022), ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε νερό των αγροτικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής, ενώ οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων να μεριμνήσουν ανάλογα με τις ανάγκες άρδευσης που προκύπτουν και να προτείνουν σε εβδομαδιαία βάση προς τη ΔΕΗ να τροποποιεί και να προγραμματίζει, την παρεχόμενη ροή από τα φράγματα.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ανέφερε σχετικά:

«Συμμετείχα σήμερα εκπροσωπώντας την Κοινότητα Καλυβίων Αγρινίου, μαζί με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Καλυβίων, Κώστα Ζαπαντιώτη, στην συζήτηση που έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ στο φράγμα Καστρακίου, σχετικά με την διαχείριση του νερού στην τρέχουσα αρδευτική περίοδο με την συμμετοχή της ΔΕΗ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του ΓΟΕΒ Αγρινίου και των ΤΟΕΒ. Στο τέλος της συνάντησης είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Γεώργιο Λάππα σε ότι αφορά την περιοχή του ποταμού Αχελώου που διέρχεται από τα όρια της κοινότητάς μας. Επίσης, μετά τις επισκευές που έγιναν στην γέφυρα της ΔΕΗ  ζήτησα να γίνει προγραμματισμός και για τον φωτισμό της γέφυρας Αχελώου, που βρίσκεται δυτικά του χωριού μας».