Τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Τεκμήρια Μνήμης» στο Αγρίνιο

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Έγιναν χθες το απόγευμα (13/4) τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Τεκμήρια μνήμης» με αυθεντικό αρχειακό υλικό και έκθεση κειμηλίων του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων νομού Αιτωλοακαρνανίας, στο χώρο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς, στο Αγρίνιο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, Νίκος Καζαντζής, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Φωτάκης και Μαρία Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, Θεόδωρος Σεϊτανίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, η διοίκηση και μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών, καθώς και αρκετός κόσμος.

Να θυμίσουμε ότι, η έναρξη της φωτογραφικής έκθεσης έγινε την περασμένη Δευτέρα και είναι στο πλαίσιο των επετειακών, ιστορικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Σύλλογος Μικρασιατών προσφύγων.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ομιλία-διάλεξη με τίτλο «Σμύρνη-Η πρωτοπολιτεία της Ανατολής», από τον συγγραφέα κ. Λουκά Π. Χριστοδούλου, Πρόεδρο ΚΕΜΙΠΟ Δήμου Ν. Ιωνίας.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε μουσικό δρώμενο υπό τον τίτλο «Πορφύρα και Ανατολή», σε κείμενα, σκηνοθεσία και διδασκαλία της Ευσταθίας Γρέντζελου. Συμμετείχαν η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας, Χορωδία «Ιάμβη» της ΚΕΔ Αγρινίου και το τμήμα Χορωδίας και έκφρασης Εφήβων και το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ».

Οι ώρες επισκεψιμότητας της έκθεσης είναι οι εξής: 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.