Το Αγρίνιο από ψηλά (φωτο)

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Όμορφες εικόνες από ψηλά του Αγρινίου με χρήση drone, αποθανάτισε ο συμπατριώτης μας Βασίλης Γαλατάς και μας παρουσιάζει με εντυπωσιακό τρόπο, κεντρικά αλλά και γνωστά σημεία της μεγαλύτερης πόλης της Αιτωλοακαρνανίας.

Το νυχτερινό κέντρο της πόλης, το Δημαρχείο, η πλατεία Παναγοπούλου με το συντριβάνι, πολυσύχναστοι δρόμοι, ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός, το γήπεδο του Παναιτωλικού και το στάδιο, ο Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, η εθνική οδός, η πεδιάδα από ψηλά, μοιάζουν να δείχνουν όλα τόσο κοντινά…

Να αναφέρουμε ότι, η πόλη αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ως δήμος έχει πληθυσμό 106.053 κατοίκους, ενώ ως πόλη έχει 62.639 κατοίκους ενώ αποτελεί το οικονομικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο του νομού.

Η θέση του Αγρινίου, στην γη της Αιτωλοακαρνανίας, ορίζεται από τον υδάτινο αρχαίο θεό Αχελώο, που κυλά δίπλα της και κείτεται στα ΒΔ της λίμνης Τριχωνίδας, στην άκρη σχεδόν του «μεγάλου αιτωλικού πεδίου». Είναι κτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς του Παναιτωλικού.

Τέλος η πόλη του Αγρινίου λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο και εξυπηρετεί τις ανάγκες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και όχι μόνο.

Δείτε τις φωτογραφίες του Βασίλη Γαλατά: