Νίκος Ι. Στρατόπουλος: Νορβηγία, η χώρα με το Βόρειο Σέλας και τα φιόρδ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Από την πόλη Τρόμσο της Νορβηγίας με τα πολλά φιόρδ και τα χιονισμένα τοπία, ο συμπατριώτης μας Νίκος Ι. Στρατόπουλος που έχει ταξιδέψει εκεί αυτές τις μέρες, μας έστειλε πανέμορφες φωτογραφίες αλλά και το εντυπωσιακό θέαμα από το Βόρειο Σέλας!

Ο Νίκος Ι. Στρατόπουλος μαζί με την οικογένειά του επισκέπτονται την όμορφη σκανδιναβική χώρα και οι εικόνες και οι εμπειρίες από αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, είναι μοναδικές. Μάλιστα εκεί εργάζεται η κόρη του και ήταν μια ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί!

Αρχικά επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα Όσλο και κατόπιν πήγαν στην πόλη Τρόμσο η οποία βρίσκεται πάνω από 300 χιλιόμετρα, βόρεια του Αρκτικού κύκλου. Το εντυπωσιακό, φυσικό φαινόμενο που ονομάζεται Βόρειο Σέλας, παρατηρείται κυρίως τους μήνες Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο και η συγκεκριμένη περιοχή είναι η ιδανικότερη επιλογή για να απολαύσει κάποιος αυτό τον μαγικό, φωτεινό χορό!

Ταξίδεψαν λοιπόν 35 χλμ. από το Τρόμσο, στις 11 το βράδυ, σε χιονισμένα τοπία και δρόμους για να μπορέσουν να βρουν τα σημεία εκείνα που προσφέρουν προνομιακή θέαση για να παρατηρήσουν το Βόρειο Σέλας!

Μερικά πράγματα δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις, ακόμα και μια καλή φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει την ομορφιά τους. Και ειδικά το Βόρειο Σέλας ή όπως είναι γνωστό «Aurora Borealis» ή «Northern Lights», είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα που προσφέρει η φύση. Οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί, που «χορεύουν» στο νυχτερινό ουρανό των πολικών περιοχών, μαγεύει κυριολεκτικά τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες!

Επίσης ο συμπατριώτης μας Νίκος Ι. Στρατόπουλος μαζί με την οικογένειά του περιηγήθηκαν στην περιοχή με τα πολλά και μαγευτικά φιόρδ που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι! Τα φιόρδ είναι μεγάλες κοιλάδες, οι οποίες, με το πέρασμα του χρόνου, γέμισαν με νερό του ωκεανού. Αν και τα φιόρδ βρίσκονται σε όλον τον κόσμο, τα νορβηγικά θεωρούνται από τα πιο γοητευτικά!

Ευχαριστούμε τον Νίκο Ι. Στρατόπουλο για τις υπέροχες φωτογραφίες.

 

Στην πρωτεύουσα Όσλο

 

Δεύτερη νύχτα στο Τρόμσο και είδαμε αυτό το φανταστικό φαινόμενο…. Δεν περιγράφεται…. Ήμασταν πολύ τυχεροί!!!

 

Tο Βόρειο Σέλας είναι το φαινόμενο από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων με αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες μεταμορφώσεις. Κυματιζόμενες "ουράνιες κουρτίνες" ή "ουράνιες μπαλαρίνες" όπως έχει χαρακτηριστεί από τους σύγχρονους παρατηρητές.

 

Το Τρόμσο από ψηλά μέσα σε φιόρδ

 

 

Η θάλασσα παγωμένη μέσα στο φιόρδ...!!!