Συνάντηση στην Π.Ε. Αιτωλ/νίας οι Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Συνεχίζουν τις επαφές τους με θεσμικούς παράγοντες οι Πρόεδροι των εννέα τοπικών Κοινοτήτων δήμου Αγρινίου και σήμερα αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας κα Μαρία Σαλμά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο, στο Μεσολόγγι.

Το τελευταίο διάστημα οι Πρόεδροι με συντονισμένες προσπάθειες που κάνουν, επιδιώκουν την ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ ώστε να προβεί σε ελέγχους για την καταγραφή και αποζημίωση ζημιών που υπέστησαν αρκετές δενδρώδεις καλλιέργειες εσπεριδοειδών από τον παγετό που έπληξε την περιοχή μας τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την Περιφέρεια ώστε να αναδειχθεί και να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες παραγωγοί της περιοχής, ενώ ο κ. Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι θα γνωστοποιήσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα σε συναντήσεις που θα κάνει στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα (16/03) με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.  

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου ανέφερε τα εξής: «Άλλη μία συνάντηση μεταξύ των Προέδρων Κοινοτήτων δήμου Αγρινίου με ανθρώπους της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε  με τον παγετό στην περιοχή μας.

Οι Αντιπεριφερειάρχες, κα Μαρία Σαλμά και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, άκουσαν με προσοχή τα όσα ειπώθηκαν και μας διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει για την ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ».

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Προέδρους: Καλυβίων, Δημήτριο Αναστασίου, Δοκιμίου, Δημήτριο Στεφανάτο, Λεπενούς, Κωνσταντίνο Σταμάτη, Στράτου, Γεώργιο Γιάγκα, Οχθίων, Χρήστο Αδάμο και Ρίγανης, Μιχάλη Χαραλάμπους.

Αύριο Σάββατο (14/03) οι Πρόεδροι των εννέα τοπικών Κοινοτήτων έχουν προγραμματίσει συνάντηση με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριο Σαλμά και τις επόμενες μέρες  με τον βουλευτή του νομού μας κ. Κώστα Καραγκούνη, για να εκθέσουν τα αιτήματά τους.