Καλύβια: Συνάντηση με συλλόγους γυναικών είχε ο Σπήλιος Λιβανός

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Εθιμοτυπική συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων όπου δραστηριοποιούνται γυναίκες, είχε σήμερα στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Αιτ/νίας Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ανέφερε τα εξής:

«Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας ο βουλευτής Αιτ/νίας κ. Σπήλιος Λιβανός έκανε κάποιες συναντήσεις στην περιοχή μας με Συλλόγους Γυναικών και φορείς που απαρτίζονται από γυναίκες, μια τέτοια επίσκεψη έγινε και στα Καλύβια Αγρινίου, καθόλου τυχαία, διότι το χωριό μας έχει έναν πολύ δραστήριο Σύλλογο Γυναικών, μια δραστήρια Χορωδία Γυναικών και ένα  δραστήριο Χορευτικό τμήμα, που συνεργάζονται όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό!»

Για τον χθεσινό εορτασμό ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων "Δήμητρα" αναφέρει: «8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα. Η μάνα, η αδελφή, η κόρη, η φίλη, η γιαγιά, η σύζυγος, που αγωνίζεται για ίσα δικαιώματα, που διεκδικεί στην πολιτική σκηνή, που αγωνίζεται για την οικογένεια της, που πονά, που ελπίζει, που προστατεύει τα παιδιά της. Χρόνια μας πολλά...»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο και είναι, ίσως, η πιο σημαδιακή ημέρα για το γυναικείο φύλο. Είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, σε έναν κόσμο αντρών. Μια γιορτή η οποία, ουσιαστικά, αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία.