Η Χορωδία Γυναικών τραγούδησε για την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζονται στην όμορφη και ιστορική Σταμνά Μεσολογγίου τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» παραγωγής ΕΡΤ3 και σήμερα το απόγευμα τα μέλη της Χορωδίας Γυναικών με Χοράρχη τον κ. Νικόλαο Στρατόπουλο, τραγούδησαν στην αυλή του παλιού αρχοντικού Τσιμπουράκη για τις ανάγκες της εκπομπής.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν «Το χωριό μου» και το «Μπαλκονάκι», ενώ οι κυρίες Κυριακή Βασιλοπούλου -Αντωνοπούλου και Αλεξάνδρα Τσάμη, είπαν το τραγούδι «Στη γειτονιά σου που περνώ», σε στίχους και μουσική του Νικόλαου Στρατόπουλου.

Όλες οι κυρίες της παραδοσιακής Χορωδίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποδώσουν τα τραγούδια, ενώ στο τέλος η ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα και την συμμετοχή τους στην εκπομπή ήταν μεγάλη.

Η κυρία Γεωργία Κορδόση, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς «Αγία Αγάθη» μαζί με τα δραστήρια μέλη του συλλόγου, και με τον συντονισμό της Κοινότητας Σταμνάς και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, όλο το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν ώστε να προετοιμάσουν τα παραδοσιακά φαγητά και τα προϊόντα που παράγει η περιοχή μας, για το ¨εορταστικό¨ τραπέζι της εκπομπής.

Να αναφέρουμε ότι, το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΤ3 για 5 μέρες καταγράφει όλες τις δραστηριότητες των κατοίκων της Σταμνάς, τα τοπία, τους δρόμους και τα παλιά σπίτια του χωριού, ενώ θα μιλήσουν νέοι και παλιοί κάτοικοι, θα παρουσιαστεί η ιστορία του χωριού, διάφορα επαγγέλματα, γενικώς θα παρουσιαστεί ο πολιτισμός της τοπικής κοινωνίας. Επίσης οι αρματωμένοι της Άγια Αγάθης και τα χορευτικά τμήματα θα παρουσιάσουν παλιά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του χωριού.

Την παρουσίαση και το σενάριο της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» κάνει ο Κωστής Ζαφειράκης, ενώ ¨πρωταγωνιστής¨ παραμένει το «χωριό», οι άνθρωποι που το κατοικούν, οι ζωές τους, ο τρόπος που αναπαράγουν στην καθημερινότητα τους τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους, όλα όσα έχουν πετύχει μέσα στο χρόνο κι όλα όσα ονειρεύονται. Οι ένδοξες στιγμές αλλά και οι ζόρικες, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια και τα γλέντια, η σχέση με το φυσικό περιβάλλον και ο τρόπος που αυτό επιδρά στην οικονομία του τόπου και στις ψυχές των κατοίκων. 

Η ημερομηνία προβολής της εκπομπής που θα προβάλλει την Σταμνά Μεσολογγίου, θα ανακοινωθεί αργότερα.