Καλύβια: Εννέα Πρόεδροι Κοινοτήτων ζητούν να ενεργοποιηθεί ο ΕΛΓΑ για τον παγετό

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση εννέα Προέδρων όμορων κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε απόψε στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων, ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου, με κύριο αίτημα την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ ώστε να καταγράψει τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί οι δενδρώδεις καλλιέργειες εσπεριδοειδών από τον πρόσφατο παγετό.

Συμμετείχαν οι Πρόεδροι των εξής Κοινοτήτων: Καλυβίων, Δοκιμίου, Αγγελοκάστρου, Λεπενούς, Στράτου, Οχθίων, Ρίγανης, Γουργιώτισσας και Κυψέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι Πρόεδροι επεσήμαναν τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου στα κτήματα πολλών παραγωγών, με αποτέλεσμα να πληγούν από τον παγετό πολλά δέντρα, ενώ αντίστοιχα από τον ΕΛΓΑ δεν έχει παρθεί μέχρι στιγμής κάποια πρωτοβουλία, προκειμένου άμεσα να γίνουν επιτόπιοι έλεγχοι και εκτιμήσεις ζημιών.

Οι Πρόεδροι των εννέα Κοινοτήτων που ανήκουν διοικητικά στον δήμο Αγρινίου, ανέφεραν στην συνάντησή τους τα αιτήματα και την αγωνία που τους μεταφέρουν καθημερινά  δεκάδες παραγωγοί, ώστε να υπάρξει σύντομα κάποια μέριμνα, κυρίως από τον ΕΛΓΑ, για να καταγραφούν οι ζημιές στα δέντρα και να ληφθούν μέτρα στήριξής τους.

Αποφασίστηκε ομόφωνα την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, όλοι οι συμμετέχοντες Πρόεδροι, να επισκεφθούν τα γραφεία του τοπικού ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο, προκειμένου να συζητήσουν με τον διοικητή και να του επιδώσουν επιστολή με τα αιτήματά τους.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ανέφερε συγκεκριμένα: «Η τελευταία κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας με τον ισχυρό παγετό άφησε πίσω της πολλά προβλήματα. Πήρα την πρωτοβουλία και κάλεσα τους Προέδρους των Κοινοτήτων που είμαστε στην ίδια περιοχή και έχουμε το ίδιο πρόβλημα, να ενώσουμε τις φωνές μας και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για το καλό των συγχωριανών μας. Ευχαριστώ τους προέδρους που ανταποκρίθηκαν και συμφώνησαν να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια».

Επίσης, το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν να συνεχίσουν τις ενημερωτικές επαφές κοινοποιώντας ταυτόχρονα και τα αιτήματά τους σε επίπεδο δήμου Αγρινίου, Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, τοπικών βουλευτών και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.