Η Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καλυβίων

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Με αποκριάτικη διάθεση, με σουβλάκια και μουσική εορτάσθηκε από εκπαιδευτικούς και μαθητές το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, εκδηλώσεις που έγιναν στα πλαίσια των αποκριάτικων δράσεων του Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Νηπιαγωγείου Καλυβίων, με την υποστήριξη της Κοινότητας Καλυβίων.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές παρουσίασαν το «γαϊτανάκι» ενώ στη συνέχεια δοκίμασαν τα εδέσματα και τα σουβλάκια που έψησαν εθελοντές γονείς, ενώ μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν υπό τους ήχους αποκριάτικης μουσικής και τραγουδιών από ντι-τζέι (Dj). 

Οι μαθητές κατασκεύασαν καπέλα και μάσκες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δουν την κατασκευή χαρταετού.

Να αναφέρουμε ότι, τα σουβλάκια στα σχολεία προσφέρθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Τσικνοπέμπτη ημέρα χαράς και γλεντιού, με καλή παρέα γλεντήσαμε και εμείς σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του χωριού μας, μαζί με το διδακτικό προσωπικό και τα παιδιά. Ευχαριστώ τους φίλους που προσέφεραν την αγάπη τους για την επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης».

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Παρασκευή Φέσσα ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης και ανέφερε τα εξής: "Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου ευχαριστούν τον Πρόεδρο Καλυβίων κ. Αναστασίου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Θ. Δρακόπουλο, τον κ. Ν. Μπελεβώνη, που φρόντισε για τη μουσική και όλους τους γονείς που βοηθούν στις δράσεις μας".

Την επιστασία της ψησταριάς είχαν οι γονείς, Στάθης Δρακόπουλος και Λεωνίδας Καραλής. 

Επίσης, μικρή γιορτή πραγματοποιήθηκε και στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, όπου οι μικροί μαθητές γεύτηκαν εδέσματα και χυμούς, και χόρεψαν με αποκριάτικους ρυθμούς. Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα Γιούλα Αυγέρη ευχαρίστησε την Κοινότητα Καλυβίων για την προσφορά της.

 

Από το ¨τσίκνισμα¨ στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων