Στις λίμνες του Αχελώου…

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αχελώος είναι ο πλουσιότερος σε νερά ποταμός που κινείται εντός της πατρίδας μας, ενώ πάνω στο ρου του έχουν δημιουργηθεί με φράγματα οι τεχνητές λίμνες Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου. Ο συμπατριώτης μας Γιάννης Γιαννακόπουλος με τον φωτογραφικό του φακό μας παρουσιάζει τις ομορφιές του υδάτινου και παρόχθιου τοπίου των λιμνών.

Ο μυθικός, άγριος Αχελώος, ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας, μπορεί να έχει αλλοιωθεί από τις πολλές παρεμβάσεις στη κοίτη του, αλλά συνεχίζει να δίνει ζωή με τα νερά του και τις τεχνητές λίμνες σε μια μεγάλη έκταση της ηπειρωτικής Ελλάδας.  

Στο διάβα του ο μεγάλος ποταμός περνάει από γκρεμούς, απότομες πλαγιές, πυκνά δάση, ορεινές κοιλάδες, πεδιάδες και μια σειρά από διαφορετικούς βιότοπους.

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά: "Ο καιρός περνάει χωρίς να το καταλάβουμε. Η βασική αιτία είναι ο κωρονοϊός που άλλαξε τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα το κακό θα περιοριστεί και θα έχουμε την ψυχολογία για εκδρομές σε μέρη πανέμορφα όπως είναι οι λίμνες του ποταμού Αχελώου". Δείτε το φωτογραφικό του οδοιπορικό:

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO “ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ”

https://www.youtube.com/watch?v=R_nqywyb1Nc