Ισόπαλο το ντέρμπυ ΠΑΟΚ Καλυβίων – Θύελλα Παραβόλας

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Ισόπαλο αποτέλεσμα με σκορ 2-2 για τις δυο ομάδες είχαμε στο σημερινό δυνατό ντέρμπυ, μεταξύ του ΠΑΟΚ Καλυβίων και της Θύελλας Παραβόλας, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τις πολλές ευκαιρίες του β΄ μέρους και να εκφράζουν τα παράπονά τους για ένα ακυρωθέν γκολ, καθώς και για μια φάση ελεγχόμενη ως οφσάιντ, όπου ισοφαρίστηκαν.

Γενικά η αναμέτρηση παρουσίασε αρκετό ενδιαφέρον, αν και υπήρχε ένταση και ¨νεύρα¨ σε κάποιες περιπτώσεις, στο α΄ ημιχρ. έγινε παιχνίδι κέντρου με τους Παραβολιώτες να έχουν μια ¨ελαφρά¨ υπεροχή, ενώ στο β΄ μέρος οι Καλυβιώτες, με ηγέτη τον Πάνο Καρύμπα, ¨αναστάτωσαν¨ την αντίπαλη άμυνα και δημιούργησαν πολλές αξιόλογες φάσεις, κυρίως με τα ¨στημένα¨ αλλά και με ατομικές ενέργειες που τελικά δεν ¨καρποφόρησαν¨.

Φάσεις και γκολ

5΄ ΓΚΟΛ: Γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων από τη μεσαία γραμμή, με τον Π. Καρύμπα να τροφοδοτεί τον Γ. Στρατόπουλο, ο οποίος ξεπέρασε τον αμυντικό και με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

8΄ Ο Γ. Στρατόπουλος σούταρε δυνατά, όμως μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

10΄ Εκτέλεση φάουλ από το ύψος της περιοχής με τον Π. Καρύμπα, έδιωξαν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

14΄ Αντεπίθεση με τον Ι. Λιάρο για τους φιλοξενούμενους, το σουτ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

 16΄ Ο Μ. Λιάρος τροφοδότησε τον Ν. Γιαννακά, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαμαρά.

22΄ Εκτέλεση φάουλ αριστερά της περιοχής, ο επερχόμενος Γ. Στρατόπουλος, μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας, το γκολ παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

30΄ Απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Π. Καρύμπα, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

40΄ Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Ι. Δρόσος πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου.

43΄ Καλό σουτ προς την εστία του Π. Μαυραγάνη, η μπάλα πέρασε αόυτ.

45΄ ΓΚΟΛ: Γρήγορη αντεπίθεση με τον Ι. Λιάρο , ο οποίος κινούμενος από αριστερά ξέφυγε από τον αμυντικό και πλάσαρε με ωραίο τρόπο στην αντίθετη γωνία του Σαμαρά για να ισοφαρίσει για την ομάδα του σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι και σε αυτή τη φάση διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή ότι, ο επιθετικός της Θύελλας ήταν σε θέση οφσάιντ.

48΄ Ο Π. Καρύμπας εκτέλεσε φάουλ, ο Χ. Ζαχαράτος έκανε το σουτ, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

52΄ Αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Γ. Στρατόπουλο, ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που επεχείρησε αποκρούστηκε από σωμα αμυντικού και βγήκε κόρνερ.

54΄Καλή ευκαιρία με τον Π. Μαυραγάνη, το σουτ αποκρούστηκε αρχικά από τον Σαμαρά για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί.

59΄ Ο Καρύμπας ανατράπηκε έξω από την περιοχή, ο οποίος ανέλαβε να το κτυπήσει, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει με έξοχο τρόπο.

61΄ Πολύ καλό σουτ του Γ. Λαθύρη, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

65΄ Ο Ν. Ρεπετσάς εκτέλεσε απ΄ ευθείας κόρνερ από αριστερά, για να μπλοκάρει με ωραίο άλμα ο τερματοφύλακας.

67΄ Ο Π. Καρύμπας συνεργάστηκε ωραία με τον Γ. Λαθύρη, ο τελευταίος σούταρε δυνατά αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

70΄ ΓΚΟΛ: Με ωραίο δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Β. Γιαννακάς, αιφνιδίασε τον Σαμαρά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2.

72΄ Σέντρα του Π. Καρύμπα, δεξιά της περιοχής, την κεφαλιά του Γ. Λαθύρη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

76΄ ΓΚΟΛ: Άλλη μια αξιόλογη φάση πρόεκυψε από τη συνεργασία των Λαθύρη –Καρύμπα, με τον τελευταίο να βρίσκει εντός περιοχής τον Γ. Στρατόπουλο ο οποίος πλάσαρε έξοχα προς την εστία, κάνοντας το 2-2.

80΄ Διπλή ευκαιρία μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Π. Καρύμπα, αρχικά η κεφαλιά του Χ. Ζαχαράτου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα, στην επαναφορά το δυνατό σουτ του Γ. Τίττα απέκρουσε ο τερματοφύλακας σε κόρνερ.

83΄ Από αριστερά, ο Π. Καρύμπας εκτέλεσε απ΄ ευθείας κόρνερ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να απομακρύνει.

85΄ Άλλη μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Π. Καρύμπα, από την αριστερή πλευρά, έδιωξε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας.

87΄ Πολύ καλό σουτ του Ι. Λιάρου έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

88΄ Ένα πολύ καλό δυνατό σουτ του Π. Καρύμπα, μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας.

90΄ Νέα αντεπίθεση για τους γηπεδούχους με τον Γ. Λαθύρη να τροφοδοτεί τον Π. Καρύμπα, ο οποίος με ¨έξυπνο¨ ψηλοκρεμαστό σουτ, έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90+ Από πλάγια αριστερά, ο Π. Καρύμπας έκανε θαυμάσια παράλληλη σέντρα με τη μπάλα αρχικά να κτυπά στην οριζόντια δοκό και στην επιστροφή της ο Γ. Στρατόπουλος, αιφνιδιάστηκε και σχεδόν εξ επαφής με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει για την ομάδα του.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ζυγάς, Καζανάς και Κοσυφαρίνη.

ΠΑΟΚ Καλυβίων (προπονητής Ανδρέας Κονδύλης)

Π. Σαμαράς, Κ. Αλεξόπουλος, Ι. Τίττης, Επ. Καρασάββας, Γ. Αναστασίου, Χ. Ζαχαράτος, Ν. Ρεπετσάς, Χ. Κονδύλης, Γ. Στρατόπουλος, Π. Καρύμπας, Δ. Ν. Αναστασίου (55΄ Γ. Λαθύρης).

Θύελλα Παραβόλας (προπονητής Τσίβιτς Μόρις)

Α. Γιουσέφ, Α. Αγκαλλιού, Ι. Δρόσος, Λ. Καρόπουλος, Θ. Μουτάφης, Μ. Λιάρος, Ν. Γιαννακάς (73΄Δ. Τσολάκης), Π. Σκιαδάς, Π. Μαυραγάνης, Β. Γιαννακάς, Ι. Λιάρος