Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών, στα Καλύβια

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Eορτάσθηκαν σήμερα οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον ιερέα π. Θεοδόσιο Αθανασόπουλο, συνοδεία των ιεροψαλτών και την παρουσία πιστών.

Η εορτή αυτής της Συνάξεως του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αποτελεί το ορατό σύμβολο της ισότητας και της ενότητας των Μεγάλων Διδασκάλων, οι οποίοι δίδαξαν με τον άγιο βίο τους το Ευαγγέλιο του Χριστού. Είναι εκείνοι, οι οποίοι εξ’ αιτίας της ταπεινώσεώς τους μπροστά στην αλήθεια, έχουν λάβει το χάρισμα να εκφράζουν την καθολική συνείδηση της Εκκλησίας και ότι διδάσκουν δεν είναι απλώς δική τους σκέψη ή προσωπική τους πεποίθηση, αλλά είναι επιπλέον η ίδια η μαρτυρία της Εκκλησίας, γιατί μιλούν από το βάθος της καθολικής της πληρότητας.

πολυτίκιον.

χος α’.

Τος τρες μέγιστους φωστρας τς τρισηλίου Θεότητος, τος τν οκουμένην κτσι, δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τος μελιρρύτους ποταμος τς σοφίας, τος τν κτίσιν πσαν, θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τν Μέγαν, κα τν Θεολόγον Γρηγόριον, σν τ κλειν ωάνν, τ τν γλτταν χρυσορρήμονι, πάντες ο τν λόγων ατν ρασταί, συνελθόντες μνοις τιμήσωμεν· ατο γρ τ Τριάδι, πρ μν ε πρεσβεύουσι.