Σπύρος Λύγδας: Ένας ¨δικός¨ μας αντιδήμαρχος στην Λευκάδα

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Ο συμπατριώτης μας Σπύρος Γ. Λύγδας, Πολιτικός Μηχανικός, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, λίαν προσφάτως με απόφαση δημάρχου ανανέωσε τη θητεία του ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, στον δήμο Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, όρισε και ανέθεσε εκ νέου αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους, για την εποπτεία και τον συντονισμό δράσεων του Δήμου Λευκάδας με τον Σπύρο Λύγδα να συνεχίζει την θητεία του μέχρι 31/12/2022 ως εξής: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων, Διαχείρισης Οχημάτων (με αντιμισθία) με τις παρακάτω αρμοδιότητες:

- την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών,

- την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών

- την ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και την ευθύνη έγκρισης κίνησης των οχημάτων των υπηρεσιών του Δήμου σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και την

- Τέλεση Πολιτικών Γάμων στα όρια του Δήμου Λευκάδας.

Επίσης, σύμφωνα με την σχετική απόφαση, όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του θα ασκεί ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Λύγδας.

Ο Σπύρος Λύγδας γεννήθηκε το 1981 στην Λευκάδα και είναι γιος του συγχωριανού μας Γεωργίου Παν. Λύγδα, συνταξιούχου υπαλλήλου ΟΤΕ. Ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας, Σπύρος Λύγδας είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ιδιώτης Μηχανικός. Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, μέλος του Δ.Σ. και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Α.Ε (2010, 2011). Το 2010 εκλέχθηκε στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. και επανεκλέχθηκε το 2013 στο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου.

Ο Σπύρος Λύγδας λίγο πριν τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύγχρονη Λευκάδα» στην Εκλογική Περιφέρεια Απολλωνίων, έγραφε χαρακτηριστικά:

«Μετά τις σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα, επέστρεψα στην πατρίδα μου την Λευκάδα για να εργαστώ και να δημιουργήσω οικογένεια.

Έξι χρόνια πλέον μετά την επιστροφή μου στο νησί, θεωρώ ότι ο ρόλος του θεατή ή του σχολιαστή των γεγονότων δεν μου ταιριάζει, όπως δεν ταιριάζει και σε κανέναν συντοπίτη μου, πόσο μάλλον σε ανθρώπους της γενιάς μου που επέλεξαν να χτίσουν το μέλλον τους και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους στον τόπο μας. Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε απλά να κοιτάμε τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα, έφτασε η ώρα να βγούμε μπροστά, να χρεωθούμε προβλήματα και να βρούμε τις λύσεις…

Προσωπικά πιστεύω στις μικρές, ουσιαστικές νίκες που μπορούν καθημερινά να κερδηθούν με την συμμετοχή, τον αγώνα και την προσπάθεια όλων μας. Δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και υπόσχομαι να φανώ αντάξιος της στήριξης σας…».

Ευχόμαστε στον συμπατριώτη μας Σπύρο Γ. Λύγδα κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ως Αντιδήμαρχος δήμου Λευκάδας και επίσης να ανταποκριθεί με επιτυχία στα αυξημένα καθήκοντά του σε έναν νευραλγικό τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.