Χριστουγεννιάτικες εντυπώσεις από το εορταστικό Παρίσι!

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Ένα όμορφο ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, στο Παρίσι, πραγματοποιεί αυτές τις χριστουγεννιάτικες μέρες η συμπατριώτισσά μας, Φιλιώ Πετροπούλου, με καταγωγή από τον Πλάτανο Καλυβίων, η οποία εκτός από τις ξεχωριστές φωτογραφίες, μας στέλνει και τις ολόθερμες ευχές τις για καλές γιορτές!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο αυτή την περίοδο από την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην κοσμοπολίτικη και φαντασμαγορική Γαλλική πρωτεύουσα, την οποία επισκέπτονται πάρα πολλοί τουρίστες από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο…

Η Φιλιώ Πετροπούλου, είναι Ψυχολόγος και εργάζεται στο ΚΕΔΑΣΥ Χανίων αποφάσισαν μαζί με τον σύζυγό της Γιώργο Ζαμπιάκη να ¨γνωρίσουν¨ από κοντά το φημισμένο Παρίσι, ταξιδεύοντας έως εκεί και εκτός από τα ωραιότατα φωτογραφικά ενσταντανέ, μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους:

«Εδώ η ατμόσφαιρα είναι εορταστική…», μας λένε η Φιλιώ και ο Γιώργος και συνεχίζουν: «Βέβαια, όπως μας είπαν οι ξεναγοί, τα προηγούμενα χρόνια ερχόταν περισσότεροι τουρίστες, αλλά λόγω κορονοϊού έχει μειωθεί λίγο η τουριστική  κίνηση. Επίσης το Παρίσι έχει "αδειάσει," γιατί όπως συμβαίνει και σε εμάς στην Ελλάδα, πολλοί Παριζιάνοι πηγαίνουν στην Γαλλική ύπαιθρο να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με την οικογένειά τους και συγγενείς... Οπότε είναι μια πόλη όπου μπορείς να περιηγηθείς εύκολα και άνετα.

Η ξενάγηση στο Παρίσι περιλαμβάνει οπωσδήποτε μια επίσκεψη στο σήμα κατατεθέν της πόλης, δηλ. στον Πύργο του Άιφελ, αλλά και σε άλλα ¨διάσημα¨ μνημεία όπως, στην Αψίδα του Θριάμβου και την λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων που το βράδυ είναι γιορτινά φωτισμένη, στο Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, στο εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, στις πολυσύχναστες λεωφόρους, στο Μουσείο του Λούβρου με τις φημισμένες πυραμίδες του, στην Γαλλική Ακαδημία, στο Δημαρχείο, που δίνουν το ¨στίγμα¨ της πόλης και προκαλούν τον θαυμασμό.

Επίσης κάνοντας μια όμορφη κρουαζιέρα στον Σηκουάνα μέσα στα γραφικά πλοιάρια (bateaux) και περνώντας κάτω από θρυλικές γέφυρες, θαυμάζει κανείς τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης, ενώ ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων φαίνεται ομορφότερος από ποτέ!

Η Φιλιώ Πετροπούλου σχολιάζει και την κατάσταση που συνάντησε, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό: «Σχετικά με τον κορονοϊό, εδώ τα μέτρα είναι πιο χαλαρά… Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά για χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και τα ψώνια στην αγορά, φυσικά…. Συνήθως ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού στα περισσότερα μαγαζιά και σε δημόσια κτήρια, Μουσεία κτλ. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους ενώ σε εξωτερικούς όχι. Όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κινείται παντού άνετα. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι πιο χαλαρή σε σχέση με την Ελλάδα. Τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα, αλλά ο κόσμος δείχνει να μην έχει πανικοβληθεί όσο εμείς. Είναι προσεκτικοί, αλλά ευδιάθετοι και άνετοι».

Η Φιλιώ Πετροπούλου και ο σύζυγό της Γιώργος Ζαμπιάκης, στέλνουν τις ευχές τους προς όλους για Καλές Γιορτές με υγεία πρώτα απ΄ όλα και πολλές ευχάριστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Εμείς τους ευχόμαστε να περάσουν καλά στο Παρίσι και να επιστρέψουν από το ταξίδι τους με τις καλύτερες εικόνες και αναμνήσεις!