Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στα Καλύβια!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Έγινε σήμερα στα Καλύβια, ο στολισμός και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με πολλά παιδιά να γεμίζουν με χαρούμενες φωνές την κεντρική πλατεία, ενώ η εορταστική εκδήλωση που προετοίμασε η Κοινότητα Καλυβίων σε συνεργασία με συλλόγους ¨έκλεισε¨ με εντυπωσιακά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό!

Από το πρωί με μεγάλη χαρά, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, στόλισαν με μπάλες και κατασκευές που τοποθέτησαν στα κλαδιά του μικρού, αλλά όμορφου δέντρου! Επίσης στόλισαν και το δεντράκι στην μικρή πλατεία του χωριού μας.

Ακολούθως το απόγευμα έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την συμμετοχή πολλών παιδιών του χωριού μας, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Δημήτρη Αναστασίου, μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων και μελών της Χορευτικής Ομάδας Καλυβίων. Εκεί όμως ήταν και ο Αι Βασίλης με την κόκκινη στολή του και την άσπρη γενειάδα του, ο οποίος με προθυμία μοίρασε σε όλους καραμέλες, γλυκίσματα και μπαλόνια, ενώ ακούγονταν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα!

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που τα παιδιά απολαμβάνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Η παράδοση και τα έθιμα τηρούνται, με τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να αναμένουν με ανυπομονησία να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα κάλαντα, τα δώρα και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα δημιουργούν ένα σκηνικό στο οποίο κάθε παιδί θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, θα γελάσει και θα συγκινηθεί. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι πρωτίστως γιορτή των παιδιών!

Καλά Χριστούγεννα & Καλές Γιορτές!!!

 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα!