Η Ειρήνη Δρακοπούλου και το φιλανθρωπικό της έργο στη Αμερική

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Η οργάνωση «Ελπίδα για ζωή» (Hope For Life) με Πρόεδρο την συμπατριώτισσά μας Ειρήνη Δρακοπούλου και τα μέλη που την απαρτίζουν συνεχίζουν το έργο της οικονομικής και ηθικής στήριξης στα Ελληνόπουλα με σοβαρές ασθένειες, αλλά και τις οικογένειές τους, όπως η πρόσφατη περίπτωση της 20χρονης Παρασκευής Αλεξανδρή από την Ελλάδα, η οποία πάσχει από μια δύσκολη ασθένεια και πήγε σε νοσοκομείο των ΗΠΑ για να την αντιμετωπίσει.

Ο ανταποκριτής Σταύρος Μαρμαρινός, στο φύλλο του σαββατοκύριακου (28 & 29/11) της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» σε άρθρο με τίτλο - ¨Φωνή βοήθειας για μια 20χρονη με μεγάλη ελπίδα σωτηρίας¨ γράφει σχετικά: «Πριν πέντε περίπου χρόνια παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Το χαμόγελο της ξεγνοιασιάς έφυγε από τα χείλη της και ο πόvος πλάκωσε την οικογένειά της.

«Θέλω να γίνω καλά και να γίνω δασκάλα», λέει κάθε τόσο στους γονείς της, που ξέρουν πόσο αγαπά τα μικρά παιδιά. Η μικρή τότε Παρασκευή, που ζει στην Ελλάδα, είχε διαγνωστεί με μια δύσκολη πάθηση. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Τα χρόνια πέρασαν με επισκέψεις σε ειδικούς, φάρμακα και πολλά έξοδα που οι πονεμένοι γονείς δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν.

Μέχρι που η ελπίδα ήλθε από μια κλινική στη Ν. Υόρκη. Οι ειδικευμένοι σε τέτοιες παθήσεις γιατροί εγγυήθηκαν τη θεραπεία της 20χρονης Παρασκευής. Ο πατέρας της Παρασκευής, Δημήτρης Αλεξανδρής, επικοινώνησε αυτές τις μέρες με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Ελπίδα για Ζωή», που εδρεύει στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και προσωπικά με την Πρόεδρο, Ειρήνη Δρακοπούλου. Σε επιστολή του, αναφέρεται στην ανάγκη συμπαράστασης των συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα ημέρες εορτών, όπως ήταν η προχθεσινή Ημέρα των Ευχαριστιών, καθώς και των Χριστουγέννων που περιμένουμε και παρακαλεί για βοήθεια».

Άλλη μια περίπτωση πάσχοντα συνανθρώπου μας όπου ο φιλανθρωπικός Οργανισμός «Ελπίδα για ζωή»  και η κυρία Δρακοπούλου με χαρά προσέτρεξαν να βοηθήσουν, αρχικά με την εξεύρεση στέγης για να μείνει η οικογένεια Αλεξανδρή στη Νέα Υόρκη για όσο διάστημα απαιτηθεί, αλλά και παράλληλα να βρεθούν τρόποι και χρήματα ώστε να καλυφθούν τα νοσήλια.

Η πρόεδρος του Οργανισμού «Ελπίδα για ζωή» (Hope for Life), κα Ειρήνη Δρακοπούλου, σύζυγος του συγχωριανού μας Μίμη Δρακόπουλου, σε μήνυμά της αναφέρει τα εξής: «Αγαπητά μας μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του οργανισμού «Hope for Life». Οι ημέρες που ζούμε τα 2 τελευταία χρόνια είναι πρωτόγνωρες για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η πανδημία μας έφερε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα, της ανασφάλειας της ασθένειας του πόνου και του θανάτου. Εμείς όμως οι γυναίκες του Οργανισμού είμαστε εδώ παρά τις δυσκολίες που έρχονται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με πολύ αγάπη και σεβασμό να χαρίζουμε... Ελπίδα για ζωή!

Εδώ και 22 χρόνια η πόρτα του Οργανισμού μας είναι ανοικτή για όποιον ζητά την βοήθεια μας χωρίς διακρίσεις. Ανιδιοτελώς αθόρυβα και αποτελεσματικά , δίνει αγάπη τόσο σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά ,όσο και σε ενήλικες που χρειάζονται βοήθεια. Υπόσχεση μας είναι, όσο υπάρχουν μικρά παιδιά με σοβαρή ασθένεια, κρίσιμη για την ζωή τους θα είμαστε κοντά τους συνοδοιπόροι του πόνου τους. Βέβαια, ότι έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια το οφείλουμε σε εσάς στην καλοσύνη και γεμάτη από αγάπη συμπόνια  σε κάθε κάλεσμα μας να είσαστε κοντά μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους, τις φίλες και φίλους, που επικοινώνησαν μαζί μας για να προσφέρουν για ακόμη μια φορά τα δώρα τους. Μέσα  σε λίγες μέρες κοντεύουμε να ντύσουμε ένα σπίτι με όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται. Παρακαλούμε αν μπορείτε κοινοποιήστε το στους φίλους σας. Θα είναι μεγάλη η χαρά μου να επικοινωνήσετε μαζί μου. Σας ευχαριστώ!!!»

Κλείνοντας, παραθέτουμε τις όμορφες και παρηγορητικές σκέψεις της κας Ειρήνης Δρακοπούλου, όπου αναφέρει: «Τι όμορφο να δίνεις έτσι απλά χωρίς αντάλλαγμα. Η αγάπη έχει ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτηριστικό… όσο περισσότερο τη χαρίζεις και την σκορπάς, τόσο περισσότερο μεγαλώνει κι εξαπλώνεται κι αν το κάνουμε χωρίς ανταμοιβή, εκεί κρύβεται το μεγαλείο ψυχής!»

Ευχόμαστε στην κυρία Ειρήνη Δρακοπούλου καθώς και στα μέλη και υποστηρικτές του Οργάνωσης «Ελπίδα για ζωή» (Hope For Life) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να συνεχίσουν το σπουδαίο και σημαντικό φιλανθρωπικό τους έργο!  Καλές Γιορτές!

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος