Διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ Καλυβίων – Βαρετάδας, λόγω βροχόπτωσης

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Διεκόπη στο ημίχρονο η σημερινή αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Γ΄ τοπικής κατηγορίας, μεταξύ του ΠΑΟΚ Καλυβίων και της ομάδας Άρωμα Βαρετάδας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου από τα νερά στο γήπεδο Καλυβίων, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνος.

Να σημειώσουμε ότι, οι γηπεδούχοι με γκολ του Ν. Ρεπετσά στο 30΄ προηγούνταν με 1-0, ενώ το παιχνίδι με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, θα συνεχισθεί (το β΄ μέρος) την προσεχή Δευτέρα.

Στο Φύλλο Αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής κ. Ζυγάς, αναφέρονται τα εξής: «Κατά την έξοδό μου από τα αποδυτήρια για τον αγωνιστικό χώρο, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης το γήπεδο κατέστη ακατάλληλο διότι καλύφθηκε όλη η επιφάνεια του γηπέδου με νερό, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην κυλάει και οι γραμμές του αγωνιστικού χώρου δεν ήταν ορατές. Καθώς περίμενα ένα εύλογο χρονικό διάστημα η βροχή δεν υποχώρησε, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύεται και η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Το σκορ στην ανάπαυλα που διακόπηκε ο αγώνας ήταν ένα (1) μηδέν (0) υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Επίσης στο 22 λεπτό του αγώνα ο ποδοσφαιριστής Πατσαούρας Χ. (ΠΑΟΚ Καλυβίων) δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Ο αγώνας δεκόπη στην ανάπαυλα του ημιχρόνου».

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ζυγάς Γαλανόπουλος και Κασβίκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ Καλυβίων (Ανδρέας Κονδύλης)

Π. Σαμαράς, Κ. Αλεξόπουλος, Ι. Τίττης, Χ. Πατσαούρας, Γ. Αναστασίου, Χ. Ζαχαράτος, Ν. Ρεπετσάς, Ι. Στρατόπουλος, Δ. Ν. Αναστασίου, Ν. Καρασάββας, Γ. Λαθύρης

Άρωμα Βαρετάδας

Κ. Διγώνης, Ν. Ασπρούδης, Ν. Σκούτας, Ι. Παπανίκος, Κ. Σιαφαρίκας, Γ. Παπαγεωργίου, Κ. Κοτσώρης, Χ. Ευαγγέλου, Σ. Θεοδωράκης, Κ. Μήλιας, Θ. Μάνθος.

Με βάση την Προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων σωματείων ερασιτεχνικών κατηγοριών, περιόδου 2021-2022, από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας, στο άρθρο 15 αναφέρονται τα εξής:

15. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

"Αγώνας που διακόπηκε λόγω καιρικών συνθηκών ή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, θα διεξάγεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την επομένη. Αν ο αγώνας διεξάγεται Σάββατο, ως επομένη θεωρείται η Δευτέρα 7 (την Κυριακή πιθανόν να μην είναι διαθέσιμο το γήπεδο). Τέλος σε περίπτωση που στο ίδιο γήπεδο διεξάγονται αγώνες Σάββατο και Κυριακή και διακοπούν και οι δύο, τότε τη Δευτέρα θα διεξάγεται ο αγώνας του Σαββάτου, ο δε άλλος θα ορισθεί εντός 15 ημερών, με απόφαση της Ενώσεως. Σε περίπτωση νέας διακοπής, γίνεται πάλι μέσα σε 15 ημέρες, ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας με τους όρους που υπήρχαν κατά την στιγμή της διακοπής (αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών). Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντος αγώνα, μπορούν να συμμετέχουν διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο τμήμα, ακόμα κι αν είχαν αντικατασταθεί αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είχαν αποβληθεί (άρθρο 21 Κ.Α.Π.).

Σε περίπτωση που ο αγώνας δεν αρχίσει, λόγω καιρικών συνθηκών κ.λ.π. και κριθεί επαναληπτέος από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ενώσεως, θα ορισθεί να διεξαχθεί εντός δέκα πέντε (15) ημερών.

Σε περίπτωση που σωματείο δεν κατέλθει ν’ αγωνιστεί λόγω ανωτέρας βίας, η ανωτέρα βία θα αποδεικνύεται υποχρεωτικά με βεβαίωση Αστυνομικής Αρχής ή Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου. Η δε Αστυνομική Αρχή, θα πρέπει να αναφέρει ότι επιλήφθηκε η ίδια του συμβάντος και όχι από δήλωση εκπροσώπου του σωματείου".