ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Επιτυχημένη παράσταση του έργου «Ελληνική Νομαρχία»

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η παράσταση στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, με το έργο «Ελληνική Νομαρχία» του Ανωνύμου, το οποίο σκηνοθέτησε η Μαρίνα Καραφά, ο ηθοποιός Γιώργος Γεροντιδάκης απήγγειλε αποσπάσματα κειμένων, ενώ συμμετείχε και η νεαρή Μαριέττα Μπελεβώνη.

Ο τρόπος που αποδόθηκε ο "Λόγος περί ελευθερίας"  χθες βράδυ, με μια εξαιρετική σκηνοθετική προσέγγιση , δημιούργησε ρίγη συγκίνησης στο κοινό, στη θέα της πολύπαθης Ελλάδας, που στέκει πάντα στο ύψος της!

Λιτό και συνάμα επιβλητικό σκηνικό, δυναμικές παρουσίες μέσα του, λόγος αληθινός που "σπάζει κόκαλα", συνετέλεσαν τα μέγιστα σ' ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Η σκηνοθέτης της παράστασης κα Μαρίνα Καραφά μας δήλωσε: «Μια συνεργασία με την καλύτερη αύρα που θα μπορούσε να υπάρξει, μια εμπνευσμένη δουλειά.

Η ιδέα και η καλλιτεχνική επίβλεψη ανήκει στον Νίκο Καραγέωργο, έναν άνθρωπο "δώρο" για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του. Το κείμενο είναι ένας συγκλονιστικός ύμνος προς την ελευθερία. Καυτηριάζει έντονα την τυραννία, την κοινωνική ανισότητα, το χρήμα, την κατάσταση του υπόδουλου ελληνικού έθνους, τους προύχοντες και το ιερατείο της εποχής, προβάλλοντας τέλος την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης προς αποφυγή κυρίως της ξενοδουλείας.

Ο ηθοποιός, Γιώργος Γεροντιδακης είναι ένας σεμνός καλλιτέχνης αλλά και άνθρωπος με θαυμαστό ήθος!

Αξίζει να αναφερθεί η σημαντική συμμετοχή της Μαριέττας Μπελεβώνη και η υπέροχη σκηνική εγκατάσταση της Νάντιας Σκορδοπούλου.

Καλή συνέχεια εύχομαι στις επόμενες παραγωγές του θεάτρου μας».

Η «Ελληνική Νομαρχία: Ήτοι Λόγος Περί Ελευθερίας» πρόκειται για ένα έργο κοινωνικής κριτικής και εθνικής αφύπνισης, εθνεγερτικού χαρακτήρα που εκδόθηκε στην Ιταλία το 1806.

Η παράσταση ανέβηκε σε συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος. Προλόγισε η Φιλόλογος – ιστορικός Βασιλική Μίκροβα, η εικαστική εγκατάσταση έγινε από τη Νάντια Σκορδοπούλου, ενώ στις φωτογραφίες-video ήταν ο Αντώνης Μίκροβας.