Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, η Βούλα Κ. Ζαπαντιώτη

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Μια λαμπερή και η αισιόδοξη μέρα ήταν η σημερινή για την Βούλα Κ. Ζαπαντιώτη, με καταγωγή από τα Καλύβια, η οποία κατά την τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών παρέλαβε το πτυχίο της, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις σπουδές της!

Η ορκωμοσία των πτυχιούχων εξεταστικής περιόδου Ιουνίου αλλά και προηγούμενων εξεταστικών περιόδων, διεξήχθη το πρωί, στο αμφιθέατρο AULA του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με τον Πρόεδρο του Τμήματος Αμφιλόχιο Παπαθωμά, να παραδίδει τα πτυχία σε περίπου 200 φοιτητές που αποφοίτησαν επιτυχώς.

Αν και δεν επετράπη, λόγω των μέτρων για τον covid-19, να παραστούν στην τελετή καθομολόγησης εντός της αιθούσης, οι γονείς και οι συγγενείς των αποφοίτων, εν τούτοις στο τέλος δίπλα στην Βούλα Ζαπαντιώτη βρέθηκαν οι γονείς της Κώστας και Μαρία, καθώς και ο αδερφός της Αποστόλης, που την αγκάλιασαν και την συνεχάρησαν για την επιτυχία της!

Η ίδια ήταν αρκετά χαρούμενη και ικανοποιημένη, ενώ στους μελλοντικούς της στόχους είναι να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές.

Να σημειώσουμε ότι, τo Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους και ταυτόχρονα μεγαλύτερους ακαδημαϊκούς φορείς της χώρας, ο οποίος διαδραμάτισε από τα πρώτα χρόνια του νεοσύστατου ελληνικού Κράτους σημαίνοντα ρόλο στην επιστημονική και εκπαιδευτική πορεία της χώρας, με σταθερή προσήλωση στις ανθρωπιστικές αξίες και τον πολιτισμό.

Πολλά συγχαρητήρια στη Βούλα Κ. Ζαπαντιώτη στην οποία ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και εις ανώτερα!