Ελένη Πριοβόλου: Το βιβλίο της «Φως σε μαύρο ουρανό» στα καλύτερα παγκοσμίως!  

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Μια σπουδαία διάκριση με διεθνή απήχηση, αποτελεί για την συμπατριώτισσά μας συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου, η κατάταξη του βιβλίου της, «Φως σε μαύρο ουρανό» από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη του Μονάχου, στα καλύτερα βιβλία για το 2020, παγκοσμίως!

Η Ελένη Πριοβόλου με καταγωγή από το Αγγελόκαστρο, ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο διαδίκτυο:

«Είναι ένα αναπάντεχο νέο που μου ανακοίνωσε ο εκδοτικός μου οίκος «Καστανιώτη», δια στόματος του επί χρόνια συνεργάτη, συγγραφέα, Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Το βιβλίο μου για εφήβους, "Φως σε μαύρο ουρανό" κατατάχτηκε από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη του Μονάχου στα 200 καλύτερα βιβλία για το 2020, παγκοσμίως. Μικρές χαρές στα δύσκολα του κόσμου. Ευχαριστώ!»

Επίσης η βάση δεδομένων των White Ravens (The White Ravens Database) αναφέρει για το βιβλίο:«Ένα παλιό εργοστάσιο παραγωγής πάγου γίνεται χώρος κατοικίας και κοινότητας για όλους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αστέγων και προσφύγων με τους οποίους έχουν γίνει φίλοι. Όλοι μπορούν να ανακτήσουν την αίσθηση της αξιοπρέπειάς τους εκεί. Με έναν συναρπαστικό τρόπο, η Ελένη Πριόβολου δείχνει ότι ακόμη και στις πιο ζοφερές στιγμές της κοινωνικής κρίσης υπάρχει χώρος για να εξασκηθούν ιδανικά όπως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη».

Η Ελένη Πριοβόλου γράφει βιβλία για μικρούς και μεγάλους από το 1986. Το 2010 με το μυθιστόρημά της «Όπως ήθελα να ζήσω» συγκέντρωσε μαζικά το θαυμασμό και την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, το οποίο της χάρισε το Βραβείο Αναγνωστών.

Φέτος κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο «Μια στιγμή μέσα στο χρόνο» (Εκδόσεις Καστανιώτη), που αποτελεί μια φιλοσοφική περιήγηση στον κόσμο της αυτογνωσίας.

Τις ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!