«Οικογενειακές Ιστορίες» με πρωταγωνίστρια την Φλωρεντία Ψιλογιαννοπούλου

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Σε επεισόδιο της τηλεοπτικής κοινωνικής σειράς «Οικογενειακές Ιστορίες» που θα προβληθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ώρα 16:45 μ.μ. από το κανάλι του Alpha, συμμετέχει ως ηθοποιός η συμπατριώτισσά μας Φλωρεντία Ψιλογιαννοπούλου, σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Η Φλωρεντία Ψιλογιαννοπούλου-Τάγκαλου, με καταγωγή από τα Καλύβια, διαμένει το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα και ασχολείται με το θέατρο, κάνει παράλληλα ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής, ενώ είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας. Είχε ξαναπαίξει στη συγκεκριμένη σειρά πριν ένα χρόνο περίπου.

Τα ονόματα των άλλων ηθοποιών που συμμετέχουν είναι οι: Ραφαηλία Γώση, Γιάννης Δέρος, Γιάννης Πάνου, Νόνια Αχτύπη! Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Κεμερλή. Τα γυρίσματα έγιναν στην περιοχή της Ραφήνας τον Σεπτέμβριο.  

Η Φλωρεντία Ψιλογιαννοπούλου μας μίλησε για τον ρόλο της «Θώμη Αλεξανδρή» που υποδύεται και μας περιγράφει το σενάριο του επεισοδίου με τίτλο «Γαμήλια έκπληξη»:

"Η 28χρονη Θώμη Αλεξανδρή δίσταζε για αρκετούς μήνες να κάνει σχέση με τον 32χρονο Πάνο Καραθάνο. Ο Πάνος συμπαθητικός μεν αλλά δεν ήταν κι αυτό που λες «έρωτας με την πρώτη ματιά»!

Βέβαια είχε άλλα προσόντα που υπερκάλυπταν αυτή την αδυναμία. Ήταν από μεγάλο τζάκι, και με απίστευτη περιουσία και καταγωγή από το αγαπημένο νησί της Θώμης.

Ο Πάνος αντίθετα πίστεψε από την πρώτη στιγμή πως Θώμη ήταν η γυναίκα της ζωής του και δεν δίστασε να της κάνει πρόταση γάμου στους οχτώ μήνες σχέσης. Κι η Θώμη δέχτηκε γιατί αν έβαζες στην άκρη το σφοδρό έρωτα ο Πάνος ήταν το πριγκιπόπουλο το οποίο ήταν γραφτό της να βρει. Μόνο η πρώτη της ξαδέρφη η 26χρονη Ζωή Νικολάου είχε αντιρρήσεις και της θύμιζε ότι ήταν πολύ νέα και θα έπρεπε να μην βιαστεί αλλά να ζήσει πιο πολύ τον έρωτα γιατί αλλιώς θα της έμενε απωθημένα.

Μάταια όμως! Η Θώμη ήταν αποφασισμένη και όρισαν ο γάμος να πέσει πάνω στην επέτειο του πρώτου χρόνου της σχέσης τους πράγμα που το βρήκαν πολύ ρομαντικό. Όσο η Θώμη ενθουσιαζόταν με την ιδέα του γάμου της τόσο οι αντιρρήσεις της Ζωής λιγόστευαν.

Φτάνουμε στον τελευταίο μήνα. Ο παραμυθένια τελετή θα γίνει στο νησί καταγωγής του Πάνου που είναι και αγαπημένος προορισμός της Θώμης. Χρόνια πήγαινε εκεί διακοπές έζησε μάλιστα εκεί έναν μεγάλο έρωτα, ίσως τον μεγαλύτερο της ζωής της. Σίγουρα τον έρωτα που της πήρε χρόνια να ξεπεράσει γιατί ο Γιάννης, έτσι λεγόταν ο γοητευτικός μπάρμαν που η Θώμη λάτρεψε με την πρώτη ματιά, δεν είχε αντίστοιχα αισθήματα και την ταλαιπώρησε αρκετά ώσπου εξαφανίστηκε κιόλας.

Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα. Για την Θώμη αυτός ο έρωτας είναι το μεγάλο της απωθημένο, πράγμα που δεν το ξέρει φυσικά ο Πάνος, δεν του έχει μιλήσει ποτέ γι’ αυτό. Μόνο η Ζωή ξέρει καλά την ιστορία αλλά πιστεύει πως έχει τελειώσει καθώς όσα χρόνια κι αν έχει επανέλθει η Θώμη στο νησί για να βρει τον Γιάννη δεν τον έχει πετύχει ποτέ. Αυτός έχει φύγει στο εξωτερικό και έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του…

Μεταφέρονται λοιπόν και μένουνε όλοι μαζί με τους γονείς του Πάνου στην μεγάλη έπαυλη των Καραθάνων που θα φιλοξενήσει και κάποιους στενούς συγγενείς καλεσμένους. Οι μέρες περνούν τέλεια οι προετοιμασίες πάνε καλά και φτάνοντας μια ανάσα μόλις πριν το γάμο η Θώμη βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη!

Συνειδητοποιεί ότι ο ξάδελφος του μέλλοντα συζύγου της, που έλειπε χρόνια στο εξωτερικό δεν είναι άλλος από τον Γιάννη το μεγάλο ερωτικό της απωθημένο! Έχει έρθει στο νησί για το γάμο μαζί με τη γυναίκα του που είναι τεσσάρων μηνών έγκυος!

Ο Γιάννης είναι χρόνια σε κόντρα με την οικογένεια του ξάδερφού του γιατί πιστεύει πως τον εξαπάτησαν και τον αδίκησαν στην κληρονομιά που άφησε ο παππούς του. Ήταν μάλιστα ο λόγος που έφυγε από το νησί χρόνια πριν γιατί η διαθήκη που βρέθηκε στο σπίτι του Καραθάνου άφηνε όλη την περιουσία σε αυτόν μαζί και με το σπίτι του Γιάννη.

Ο Γιάννης ποτέ δεν πίστεψε ότι ο παππούς του τον αδίκησε! Ήταν σίγουρος πως ο θείος του έβαλε το χέρι του αλλά δεν μπορούσε να το αποδείξει. Όταν τον καλούν στο γάμο ελπίζει πως θα επανορθώσουν και την αδικία.

Ο Καραθάνος όμως του πετάει κάτι ψίχουλα ίσα για να του κλείσει το στόμα.

Από την άλλη πλευρά η Θώμη τρελαίνεται. Το κλείσιμο του παλιού λογαριασμού, είναι γι’ αυτήν μονόδρομος και ζητάει από τον Γιάννη μία πρώτη και τελευταία βραδιά για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της με τον Πάνο.

Ο Γιάννης φυσικά αρνείται αλλά η Θώμη τον δελεάζει με ένα αντάλλαγμα. Να του βρει αποδείξεις για την απάτη εις βάρος του.

Ξαφνικά η πρόταση της Θώμης του φαίνεται αρκετά δελεαστική. Αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει. Βρίσκει τον τρόπο να εκδικηθεί τους άπληστους συγγενείς του χωρίς να υποκύψει στην παράλογη επιθυμία της Θώμης και να απατήσει την έγκυο γυναίκα του.

Οι «Οικογενειακές Ιστορίες», η σειρά που μεταδίδει ο Alpha καθημερινά στις 16:45 μ.μ. είναι ιστορίες βγαλμένες από την ίδια τη ζωή, προβάλλουν ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας με σενάρια που προκύπτουν από την επικαιρότητα και δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Σχέσεις οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές που δοκιμάζονται, καθημερινά προβλήματα που ψάχνουν λύσεις, ιστορίες που μας αγγίζουν".

Ευχόμαστε στην Φλωρεντία Ψιλογιαννοπούλου να έχει πάντα πολλές ανάλογες επιτυχίες και να πραγματοποιήσει τους θεατρικούς και καλλιτεχνικούς της στόχους!