Ο ΠΑΟΚ Καλυβίων ¨μαθαίνει¨ τους αντιπάλους του

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Αύριο (15/9) θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα αγώνων του ΠΑΟΚ Καλυβίων για τη φετινή περίοδο 2021-2022 στα πλαίσια του τοπικού πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτ/νίας αφού στο Μεσολόγγι, θα διεξαχθούν διαδικτυακά, οι κληρώσεις όλων των πρωταθλημάτων, καθώς και της 1ης  φάσης του Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, τα σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή είναι εννέα (9) και είναι τα εξής:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ, ΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ, ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ, ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2018, ΠΑΟΚ ΚΑΛΥΒΙΩΝ και ΑΡΩΜΑ ΒΑΡΕΤΑΔΑΣ

Σύμφωνα με την από 13/9/2021 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Αιτ/νίας, ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας ορίζεται η 23-10-2021.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Γ’ στην Β’ κατηγορία θα ανέλθουν 2 σωματεία, ήτοι τα 2 πρώτα της βαθμολογικής κατάταξης. Στην περίπτωση που από την Β’ στην Α’ κατηγορία ανέλθουν 3 σωματεία, τότε από την Γ’ στην Β’ κατηγορία θα ανέλθουν 3 σωματεία, ήτοι τα 3 πρώτα της βαθμολογικής κατάταξης.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Από την Β’ στην Γ’ κατηγορία, υποβιβάζονται συνολικά 2 σωματεία, ήτοι τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση στον όμιλό τους. Σε περίπτωση που 2 ή περισσότερα σωματεία ενός ομίλου δεν ολοκληρώσουν τους αγώνες της κανονικής περιόδου, αυτά υποβιβάζονται αυτόματα στην κατώτερη κατηγορία (άρθρο 17 παρ. 3 Κ.Α.Π.).

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, ειδικά για την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022, το ανώτατο όριο ηλικίας των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται θα είναι τα τριάντα τέσσερα (34) χρόνια.

Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, ως χρονολογία γεννήσεώς τους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου. Δηλαδή στο πρωτάθλημα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1- 1-1988 και μεταγενέστερα.

Επίσης στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, επιτρέπεται η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορούν να έχουν γεννηθεί πριν την 1-1-1988. Σε περίπτωση αντικατάστασης κάποιου από τους ποδοσφαιριστές αυτούς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποδοσφαιριστής οποιασδήποτε ηλικίας. Παράβαση της ανωτέρω διάταξης, αποτελεί αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθορισθεί μετά από δημόσια κλήρωση των ομάδων. Φέτος θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των σωματείων λόγω της πανδημίας του covid-19. Η κλήρωση θα γίνει την 15η  Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που εκδίδει η Ελληνική Πολιτεία.

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η διεξαγωγή των αγώνων των πρωταθλημάτων αυτών, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π., του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., του κανονισμού προπονητών, του κανονισμού ερασιτεχνικών σωματείων, των κανόνων παιχνιδιού, του καταστατικού της Ε.Π.Ο., του Καταστατικού της Ενώσεως και της προκήρυξης αυτής, και για κάθε τι που δεν προβλέπεται θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Αιτ/νίας, στα πλαίσια του καταστατικού της και των κανονισμών και του ορθού και του δίκαιου. Σε δεύτερο βαθμό η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο.