Γεωργία Αντωνοπούλου:Από τα Καλύβια στη… Χαβάη!

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Μόνιμη κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών η συγχωριανή μας Γεωργία Φ. Αντωνοπούλου, επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού την Ελλάδα και τα Καλύβια Αγρινίου, ενώ λίγες ημέρες πιο μετά μας στέλνει τους χαιρετισμούς της από το νησί Μαούι της Χαβάης!

Ένα όνειρο ζωής αποτελούσε για την Γεωργία Αντωνοπούλου το ταξίδι στην εξωτική Χαβάη, κάτι τελικά που κατάφερε αυτή την περίοδο, ταξιδεύοντας με τις δυο κόρες της από το Χάρισμπεργκ της Πενσυλβάνιας, στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης, το οποίο βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και αποτελεί την 50η πολιτεία των ΗΠΑ! Ένα ταξίδι που διήρκησε 13 ώρες!

Τα νησιά που γνωρίσαμε από την παλιά τηλεοπτική σειρά Χαβάη 5-0 και τον επιθεωρητή Στήβ Μαγκάρετ, το χορό ¨Χούλα¨, το χαβανέζικο πουκάμισο στολισμένο με εξωτικά λουλούδια ή αλλιώς aloha shirts και το έθιμο της χαβανέζικης γιρλάντας ¨λέι¨, είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Το Μαούι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, με έκταση 1.883 τετρ. χλμ. με πρωτεύουσα την Γουαϊλούκου και πληθυσμό περίπου 150 χιλιάδες κατοίκους. Το νησί έχει δύο σβηστά ηφαίστεια, το Μαούνα Καχαλαβάι δυτικά και το Χαλεάκαλα ανατολικά, που είναι νεότερο και ψηλότερο, με ύψος που υπερβαίνει τα τρία χιλιόμετρα. Τα τελευταία χρόνια το Μαούι αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

Στο νησί Μάουι βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα με το ομώνυμο αδρανές ηφαίστειο και το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Καλαουάπα, τόπος μιας πρώην αποικίας λεπρών. Έχεις επίσης φανταστικές παραλίες με μαύρη ηφαιστειακή άμμο!

Η Γεωργία Φ. Αντωνοπούλου, δηλώνει αρκετά χαρούμενη που επισκέφθηκε αυτό τον μακρινό τόπο για διακοπές, όμως η ίδια δηλώνει με υπερηφάνεια ότι: «Εγώ έχω μοναδική αγάπη την Ελλάδας μας!!! Σαν την Ελλάδα μας πουθενά!!! Η Ελλάδα είναι μόνο μια!!! Την Ελλάδα την έχω μέσα μου και δεν την αλλάζω με τίποτα!!!»

Της ευχόμαστε να περνά καλά μαζί με την οικογένειά της, όπου και αν βρίσκεται όπου και αν ταξιδεύει!

Aloha!!! (επιφώνημα: χαίρετε!)