Έκθεση Ζωγραφικής της Χρυσούλας Φούκα-Ζαπαντιώτη, στο Θέρμο

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με έργα της συμπατριώτισσάς μας κας Χρυσούλας Φούκα-Ζαπαντιώτη, θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή 20 Αυγούστου, στις 7:30 το βράδυ, στην Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμου.

Είναι η πρώτη ατομική έκθεση με έργα ζωγραφικής της Χρυσούλας Φούκα-Ζαπαντιώτη, ενώ η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κοσμάς ο Αιτωλός» υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμου που θα διαρκέσουν από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου 2021.

Λίγα λόγια για την ζωγράφο

Η συμπατριώτισσά μας Χρυσούλα Απ. Φούκα-Ζαπαντιώτη κατάγεται από τα Καλύβια Αγρινίου και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ζωγραφική, ενώ παρά το γεγονός ότι είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, τα εικαστικά της έργα είναι όμορφα και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που απολαμβάνουν το οπτικό αποτέλεσμα.

Η Χρυσούλα Φούκα τονίζει χαρακτηριστικά: «Η ζωγραφική και γενικά οι τέχνες εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας σε κάποιον βαθμό. Σε αντίθεση με την πραγματικότητα, οι διάφορες μορφές τέχνης συγκεντρώνονται στην έκφραση των πιο μύχιων σκέψεων κι ονείρων μας. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια διέξοδος σε αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, καθώς διαφορετικά θα παρέμεναν αποκλεισμένα από την κοινή θέα…».

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!