Στο Αγρίνιο η παράσταση «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» (4/8)

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, φιλοξενεί και παρουσιάζει το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με το έργο «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων», την Τετάρτη 4 Αυγούστου, στον αύλειο Χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου, στις 9.30 μ.μ.

Η παράσταση στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «Ύμνος στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου.

συγγραφή θεατρικού κειμένου/σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΡΕΠΚΟΣ 

σκηνογραφία/ενδυματολογία: KENNY MACLELLAN

μουσική: ΦΟΙΒΟΣ ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ

χορογραφία: ΜΑΡΙΜΙΛΛΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

παίζουν: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΚΙΑΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΕΛΕΝΗ ΝΑΤΣΗ

Η παράσταση:

Πέντε ηθοποιοί επί σκηνής ζωντανεύουν τις μεγάλες στιγμές της δεύτερης πολιορκίας  του Μεσολογγίου. Βασισμένοι στην συνταρακτική περιγραφή των γεγονότων από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Σπύρου  Μήλιου που έζησε την πολιορκία μέσα από τα τείχη, οι ηθοποιοί της παράστασης αφηγούνται και αναπαριστούν όλη την ένδοξη και ηρωική αντίσταση των πολιορκημένων του Μεσολογγίου  μέχρι τον αποκλεισμό του από το οθωμανικό στόλο.

Πρόκειται για  μια παράσταση – πρόταση επικού θεάτρου  από το Άρμα Θέσπιδος - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που επιθυμεί να συνταιριάξει τα ιστορικά στοιχεία του Μεσολογγίου με την ποίηση του Διονύσιου Σολωμού, να ψυχαγωγήσει τον θεατή κάνοντάς τον  μάρτυρα όχι μόνο των πραγματικών γεγονότων αλλά και της εσωτερικής πορείας των αγωνιστών, από τον τρόμο  της σκληρότητα του πολέμου, στην αυταπάρνηση και τον ηρωισμό.

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παράλληλα κατανοώντας την ανάγκη του κοινού και των καλλιτεχνών για επικοινωνία επέλεξε να υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στις  παραστάσεις  του.

• Όσοι  ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410–21158 & 46452 από τις 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. για κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).