Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 2021

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Με την Τελετή Λήξης ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη οργανωτική επιτυχία, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών και Αμεα που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως 25 Ιουλίου στη τεχνητή λίμνη Στράτου, μια κορυφαία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.

Στο European Waterski Championships 2021 συμμετείχαν 96 αθλητές από 18 χώρες σε έναν δημοφιλή στίβο για τα αθλήματα νερού καθώς έχει τις ιδανικές "συνθήκες νερού" και θεωρείται ένας από τους καλύτερους χώρους για προπόνηση και αγώνες.

Δήλωση Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου:

«Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές για το μοναδικό θέαμα και τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Κυρίως όμως γιατί επιστρέφουν στη χώρα τους έχοντας μια όμορφη ανάμνηση από την πόλη μας. Το Αγρίνιο έγινε η πανευρωπαϊκή πρωτεύουσα  του Θαλάσσιου Σκι και  ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη μέσω του livestreaming.

Η υλοποίηση της διοργάνωσης αυτής αποτέλεσε τιμή και πρόκληση για το Αγρίνιο. Η επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  μας δίνει την ευκαιρία να οραματιστούμε  και να προγραμματίσουμε ανάλογες διοργανώσεις  στον τόπο μας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας  Ν. Φαρμάκη, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι και την πρόεδρο Χριστιάννα Μάμαλη καθώς επίσης και την  Οργανωτική Επιτροπή».

Δήλωση Χριστίνας Σταρακά, "Αγρίνιο Μπορείς":

Με σχέδιο και συνέργειες ο ναυταθλητισμός μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για το Αγρίνιο.

Θέλουμε, ως παράταξη, να συγχαρούμε τους διοργανωτές του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλάσσιου Σκι και τους αθλητές για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους, σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Ο ναυταθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για το Δήμο Αγρινίου. Έχουμε φυσικές και τεχνητές λίμνες που μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικά αθλητικά γεγονότα ενώ η τεχνητή λίμνη Στράτου, ασφαλώς με τις απαραίτητες υποδομές, μπορεί να αποτελέσει μόνιμο προπονητικό κέντρο για την Εθνική Ομάδα Θαλάσσιου Σκι καθώς διαθέτει τον καλύτερο στίβο πανελλαδικά.

Σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την γαστρονομία της περιοχής, ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να συμβάλει ώστε να καταστεί η περιοχή μας μοναδικός προορισμός, όπως συμβαίνει ήδη με άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Για να γίνει πράξη κάτι τέτοιο χρειάζεται σχέδιο, συνέργειες και τεχνογνωσία. Τα γεγονότα μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι ο ναυταθλητισμός δεν ήταν προτεραιότητα για το Αγρίνιο.

Ευχόμαστε αυτή η νοοτροπία να αλλάξει προς όφελος του τόπου μας και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην τεχνητή λίμνη Στράτου, να αποτελέσει την αρχή της ανάπτυξης του ναυταθλητισμού στην περιοχή και να μην εξελιχθεί σε μια παρένθεση και μόνο».

- Ευχαριστούμε τον Γιάννη Νακή για τις φωτογραφίες του.